УкраїнаЦікаве

Ситуація у Дніпрі: затримано 8 “тітушок”, Філатов активно критикує поліцію

У Дніпрі під час урочистостей 9 травня молодики за гроші напали на учасників АТО, 8 осіб правоохоронці затримали. Про це повідомляє 1News з посиланням на сторінку у Facebook генерального прокурора Юрія Луценко.

97be048-dnipro-bijka

“Вчора 8 ідентифікованих “тітушок”, що напали на учасників АТО, були затримані, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Слідство працює, щоб встановити організатора і джерело фінансування “тітушок”, – заявляє він.

lutsenko

“Також проводиться розслідування ганебної співпраці працівників Нацполіції з “тітушками”. За це також будуть відповідати”, – запевняє генпрокурор.

На думку Луценка, “прокремлівська по суті акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій та партій від святкування нашої перемоги”.

Під повідомленням Луценка також висловилися народні депутати. Зокрема, нардеп Андрій Денисенко з Дніпра, уточнив, що затримано одну особу, а не вісім. Окрім того він додав, що “патріотичні сили не повинні підміняти собою правоохоронні органи”, відмітивши, що у Дніпрі відбувся “ригівський шабаш”, маючи на увазі прихильників Партії регіонів.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук. у свою чергу, висловив сподівання, що буде проведена перевірка дій поліції, яка здійснювала охорону правопорядку на відповідність закону.

Мер Дніпра Борис Філатов, тим часом, зробив досить різку заяву, оголосивши про те, що припиняє фінансування всіх “ветеранських організацій”. “Хітрож…пі бійці колчаківських фронтів 46 року народження виїжджають з міськвиконкому вперед ногами. Назавжди….На наступній сесії міської ради буде виділено міське фінансування союзу ветеранів АТО”, – зазначив Філатов.

filatov

“Весь останній рік я бив на сполох, розповідаючи про те, що в Дніпрі ненормальна ситуація в поліції. Якщо ви пам’ятаєте, я навіть публічно позбавив поліцію чергової субвенції з міського бюджету. На жаль, але в МВС мене ніхто не почув. Якщо ситуація не зміниться, то в місті буде створено аналог німецького фрайкору початку 20 століття. Я не хочу розвивати цю тему, але вже бачу як ватні дупи розриваються від жаху”, – додав Філатов.

Як відомо, 9 травня 2017 року в місті Дніпро сталася масова бійка, було травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до сутичок затримано 15 осіб. За даними ЗМІ, штовханину з АТОвцями почали невідомі хлопці спортивної статури, які перед цим охороняли агітаційні палатки “Опозиційного блоку” та мали помаранчеві позначки на грудях, а поліція через це відтіснила ветеранів.

 

Back to top button