Цікаве

У Британії морські піхотинці провели випробування літаючих ранців (відео)

У Великобританії відбулися випробування реактивних ранців з 1000-сильним двигуном, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Перевірку новинки на морі здійснили королівські морські піхотинці, для цього задіяли човни і корабель, були проведені успішні вчення, на яких тестувалася можливість використання реактивних ранців в операціях з десантування. Відео випробувань опубліковано на Youtube-каналі компанії Gravity Industries.

Розробила джетпак компанія, що була заснована резервістом морської піхоти Річардом Браунінгом. У відео зазначається, що застосування подібних пристроїв у майбутньому стане звичною частиною бойових дій.

Перед тим як передавати прототипи військовим, їх випробували працівники Gravity Industries.

Політ на Gravity Jet Suit зайняв близько восьми хвилин. Апарат здатний розвивати швидкість до 88,5 км/год. У портфелях використовується понад 1000 к.с. потужності реактивного двигуна в поєднанні з природною людською балансом.

Розробка реактивних ранців з перемінним успіхом ведеться з 1950-х років, але донині такі пристрої найчастіше виготовляють ентузіасти з власної ініціативи. Зразки, створені комерційними фірмами, не потрапляють у серійний випуск через високу вартість і малу затребуваність, що пов’язано, зокрема, з серйозними ризиками і проблемами із законодавчим врегулюванням польотів.

 

 

 

Back to top button