Цікаве

У Бразилії вчені знайшли наркотики в тілах гостроносих акул

У Бразилії вчені знайшли наркотики в тілах гостроносих акул

Фото: pixabay.com
Вчені дослідили тіла 13 гостроносих акул на вміст наркотиків

Гостроносі акули біля Ріо-де-Жанейро виявилися позитивними на кокаїн, викликаючи занепокоєння щодо впливу наркотиків на морське життя і людей.

Бразильські вчені виявили кокаїн у гостроносих акул, виловлених біля пляжу в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє The Guardian.

Дослідники з’ясували, що всі 13 акул, виловлені рибалками, мали позитивні результати на наркотик. Науковці прагнуть продемонструвати, як незаконне споживання наркотиків шкодить морським тваринам.

Як кокаїн потрапив в організм акул, залишається невідомим. Одна з версій полягає у тому, що наркотики потрапляють у море через каналізаційні стоки або контейнери з наркотиками, які відправляють до Європи.

Ще одним занепокоєнням є те, що гостроноса акула є поширеною частиною бразильського раціону, що підвищує ризик потрапляння залишків кокаїну до людей.

“Ми не знаємо, наскільки цей фактор може вплинути на людину, і він має стати предметом майбутніх досліджень. Але в будь-якому випадку, це як попередження”, – зауважив дослідник з Інституту Освальдо Круза Енріко Мендес Саджіоро.

Раніше повідомлялося, що у водах Занзібару було спіймано рідкісну пелагічну великороту акулу.

На узбережжі Британії акула вистрибнула з води

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × four =

Back to top button