Цікаве

У 2022 році стартує перша українська місія на Місяць

В рамках конференції компанії Spacebit, яка пройшла 30 серпня, оголосили про першу українську місію на Місяць, пише 1NEWS з посиланням на Укрінформ .

Здійснить її сама компанія Spacebit разом із американськими та українськими партнерами. Її запланували на 2022 рік. Вже відома сума, в яку обійдеться проєкт.

В рамках місії збираються доставити на супутник техніку для проведення наукових досліджень. Мова про камери та радіаційні сенсори, що будуть виготовлені українськими інженерами та протестовані компанією спільно з Конструкторським бюро “Південне”, Науково-виробничим підприємством “Меридіан” ім. Корольова, підприємством Екотест та ТитанЕра.

Що відомо

Серед спікерів заходу були:

  • Павло Танасюк – засновник та генеральний директор Spacebit;
  • Михайло Лев – заступник міністра економіки України;
  • Дмитро Наталуха – народний депутат України, голова комітету ВРУ з питань економічного розвитку;
  • Юрій Сорочинський – генеральний директор компанії Nemiroff;
  • Валерія Заболотна – ректорка DTEK Academy;
  • Андрій Бродський – генеральний директор ТОВ “ТитанЕра”;
  • Максим Дегтярьов – головний конструктор, КБ “Південне”

Українській стороні місія обійдеться у 1,5 мільйона доларів. Проте ці гроші, як очікується, окупляться у вигляді відродження ролі України як космічної держави на міжнародній арені, давши поштовх для розвитку вітчизняних космічних проєктів.

Крім того, як заявив Дмитро Наталуха, згідно з прогнозами до 2040 року загальносвітовий прибуток від космічної діяльності сягне одного трильйона доларів. Україна має всі шанси стати однією з країн, яка цей прибуток розділить.

Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць,
– додає Павло Танасюк.

Дивіться повний запис конференції “Spacebit здійснить першу українську місію на Місяць”: відео

 

 

 

 

Back to top button