Цікаве

Тим’ян: дивовижні факти про чудо рослину

Чебрець є однією з найпопулярніших трав в середземноморській кухні: він ароматизує солоні і солодкі страви, а також є ефективним природним засобом від хвороб.

Ця рослина високо цінується в кухні Південної Європи і Близького Сходу. Чебрець має кремезне стебло, багате на ароматні гілки, які досягають близько 30-35 см у висоту. Листя чебрецю дрібні, лінійно-ланцетні, попелясто-зеленого кольору, а квітки варіюються від рожево-білих до бузкових. Смак і аромат дуже інтенсивні, проте відрізняються в залежності від сорту, розповідає 1News.

 

Різновиди і використання на кухні

Існує кілька різновидів чебрецю, найбільш поширеними з яких є:

чебрець звичайний

Придатний для збагачення смаку м’яса, риби, яєць, сирів, помідорів, тушкованих страв і супів. Також він використовується для оцтів і ароматизованих масел.

чебрець повзучий

З менш інтенсивним ароматом, ніж звичайний, але з більшою стійкістю, як рослина. Його можна культивувати навіть при несприятливому кліматі. Використовується для соусів, хліба, піци, пікантних пирогів, яєць і омлетів, настоїв і трав’яних чаїв.

чебрець лимонний

Володіє специфічним цитрусовим ароматом. Його листя особливо підходять для ароматизації м’яса, риби і овочів, таких як помідори, баклажани, капуста, кабачки, зелена квасоля і перець. Крім того, можна використовувати для запеченої картоплі, овочів на грилі, смажених грибів, а також для приготування соусів, настоїв і трав’яних чаїв. Серед різних видів чебрецю цей найбільш підходить для ароматизації фруктових салатів, меду, солодких і солоних бісквітів.

Три супершвидких рецепта

Печиво з лимонним чебрецем

Купіть готове пісочне тісто, вибравши продукт без гідрогенізованих жирів або пальмового масла. Розкладіть його на робочу поверхню товщиною близько 0,5 см. Посипте лимонним чебрецем, використовуючи всього 2-3 чайних ложки. Пройдіться качалкою, не роздавлюючи тісто, а тільки щоб листя краще прилипали до тіста. Потім зробіть печиво за допомогою спеціальних форм і поставте його в духовку при 180 ° С на 20-25 хвилин, поки воно не стане золотисто-коричневим.

Масло зі смаком чебрецю

3 гілочки чебрецю (використовуйте той тип, якому ви віддаєте перевагу) дуже добре вимийте і висушіть, а потім залиште на пару годин на відкритому повітрі, щоб вони не були мокрими. Помістіть їх в пляшку з темного скла з оливковою олією першого віджиму (1 л), відразу після легкого розтирання в руці, щоб випустити їх аромат. Добре закрийте пляшку і залиште на місяць в прохолодному місці, далеко від світла, перш ніж використовувати.

Back to top button