Цікаве

Тушенка свиняча та тушковане яловича в желе

Продукти для блюда

  • продукти для свинячої тушонки на одну банку місткістю 450 мл.
  • свиняча лопатка із салом — 385 гр.
  • свиная шкура – 10 гр.
  • цибуля ріпчаста — 10 гр.
  • сіль — 4 гр.
  • перець чорний — 4-7 горошин
  • лист лавровий — 1 шт.
  • вода — 30 гр.
  • продукти для яловичої тушонки на одну банку місткістю 450 мл.
  • яловичина — 385 гр.
  • яловиче сало — 15 гр.
  • цибуля ріпчаста — 10 гр.
  • сіль — 4 гр.
  • перець чорний — 4-7 горошин
  • лист лавровий — 1 шт.
  • вода — 30 гр.

Як готувати?

Підготовка м’яса.

М’ясо промиваємо та нарізаємо на порційні шматки вагою 60-70 грам.

Складаємо у чашу, зважуємо.

Потім солимо: 1% солі маси м’яса.

Ретельно перемішуємо та даємо постояти 30 хвилин.

Приготування тушонки.

На дно кожної банки кладемо 4-7 горошин чорного перцю, 1 невеликий лавровий лист, нарізаний дрібним кубиком цибулю, свинячу шкуру (для яловичої тушонки, замість шкури кладемо яловиче сало нарізане дрібним кубиком) і заповнюємо банку м’ясом по плечі.

Наливаємо 30 г холодної води.

Щільно закриваємо кришками «Твіст-офф».

У паровий автоклав заливаємо 1,5 л води.

Завантажуємо банки у автоклав.

Закриваємо кришку.

Вмикаємо плиту.

35 хвилин – час виходу на робочу температуру 120 градусів.

80 хвилин – час стерилізації.

4 години – час охолодження до 40 градусів, тобто температура, за якої можна діставати банки з автоклаву.

І свиняча та яловича тушонки за цим рецептом ідеальні.

Готуйте.

Відеоурок

Back to top button