Тушенка свиняча та тушковане яловича в желе
Продукти для блюда
- продукти для свинячої тушонки на одну банку місткістю 450 мл.
- свиняча лопатка із салом — 385 гр.
- свиная шкура – 10 гр.
- цибуля ріпчаста — 10 гр.
- сіль — 4 гр.
- перець чорний — 4-7 горошин
- лист лавровий — 1 шт.
- вода — 30 гр.
- продукти для яловичої тушонки на одну банку місткістю 450 мл.
- яловичина — 385 гр.
- яловиче сало — 15 гр.
- цибуля ріпчаста — 10 гр.
- сіль — 4 гр.
- перець чорний — 4-7 горошин
- лист лавровий — 1 шт.
- вода — 30 гр.
Як готувати?
Підготовка м’яса.
М’ясо промиваємо та нарізаємо на порційні шматки вагою 60-70 грам.
Складаємо у чашу, зважуємо.
Потім солимо: 1% солі маси м’яса.
Ретельно перемішуємо та даємо постояти 30 хвилин.
Приготування тушонки.
На дно кожної банки кладемо 4-7 горошин чорного перцю, 1 невеликий лавровий лист, нарізаний дрібним кубиком цибулю, свинячу шкуру (для яловичої тушонки, замість шкури кладемо яловиче сало нарізане дрібним кубиком) і заповнюємо банку м’ясом по плечі.
Наливаємо 30 г холодної води.
Щільно закриваємо кришками «Твіст-офф».
У паровий автоклав заливаємо 1,5 л води.
Завантажуємо банки у автоклав.
Закриваємо кришку.
Вмикаємо плиту.
35 хвилин – час виходу на робочу температуру 120 градусів.
80 хвилин – час стерилізації.
4 години – час охолодження до 40 градусів, тобто температура, за якої можна діставати банки з автоклаву.
І свиняча та яловича тушонки за цим рецептом ідеальні.
Готуйте.
Відеоурок