Цікаве

Ціни на кондиціонери з установкою в Києві: як не переплатити

Кондиціонери є необхідним атрибутом, який гарантує комфорт в будь-яку пору року. Досить часто люди не знають, як вибирати цей прилад. Саме через це більшість покупців переплачує за ту модель, яка взагалі не потрібна для типу приміщення, де буде розташовуватися. Тобто потрібно уважно вибирати кондиціонер з установкою, який буде відповідати потребам.

Клас кондиціонера: які існують та їх призначення

На ринку відбувається розподіл на декілька класів приладів. Кожна група різниться за своєю ціною, яка залежить від сфери використання. Існують такі класи кондиціонерів:

  • побутові прилади;
  • промислові;
  • напівпромислові.

Побутові кондиціонери, які легко знайти в Boss-Climate, можна встановлювати в приватних будинках, квартирах, малих офісах. Якщо робити огляд ринку, то побутові кондиціонери мають найменшу ціну — 10000-13000 грн. Причиною цього є ряд функцій, які доцільні тільки в квартирах, будинках.

Напівпромислові кондиціонери часто зустрічаються у великих офісах, кафе, готелях. Ціна такого класу буде трохи вища, ніж в побутових системах. Вона становить 50000-67000 грн.

Промислові прилади створені для встановлення в цехах і кімнатах великого розміру з технікою. Ціна подібних кондиціонерів є найбільшою (від 67000 грн) з усіх запропонованих класів.

Види систем

Розпізнають деякі види кондиціонерів, що можна зустріти на ринку. Наприклад:

  • моноблок;
  • спліт-система;
  • мультиспліт-система.

Моноблок складається лише з одиничного корпусу. Саме в ньому розміщена вся електроніка. При обмеженому бюджеті моноблоки ідеально підходять.

Спліт-система зведена з двох частин: внутрішня і зовнішня. Внутрішня частина містить собі випарник. Вона повинна розташовуватися у внутрішній частині будинку. Зовнішній сегмент містить в собі конденсатор, компресор, вентилятор. Необхідно встановлювати цю частину з зовнішньої сторони будівлі.

Мультиспліт-система є найдорожчим варіантом. Від попереднього виду вона відрізняється лише можливістю додавання ще декількох блоків до зовнішнього сегмента приладу.

Встановлення кондиціонера

Стосовно цього питання не повинно бути ілюзій. Статистика показує, що більшість приладів виходять з ладу саме через неправильний монтаж. В будь-якому випадку потрібно звертатися за послугами в спеціальні компанії, діяльність яких ґрунтується саме на встановленні різних побутових приладів. Також більш економним варіантом, що не дасть покупцю переплатити, є замовлення цієї послуги в магазині, де і була здійснена покупка. Як правило, клієнтам надаються знижки, якщо вони вирішили скористатися послугами з монтажу від організації, яка надала товар. Рішення стосовно комплексного придбання послуг значно збільшує гарантію якісної роботи.

Джерело: https://www.boss-climate.com.ua/catalog/nastinni-kondytsionery

Back to top button