Цікаве

Цікаві секрети для смачної їжі: від супів до десертів

Навіщо знати ці секрети – запитаєте ви, як людина, яка вважає себе майстром на кухні. Відповідаємо – щоб ваша їжа ставала дедалі краще. Досконалості в цій справі немає меж. Ось ви, наприклад, знали, що рибний суп потрібно солити на початку приготування, а овочевий – коли овочі стануть м’якими? Якщо ні, тоді інформація нижче вам стане в нагоді, гарантує 1News.

Перші страви

Солите овощной суп, когда овощи станут мягкими

Якщо готуєте суп, то наприкінці додайте в каструлю трохи овочевого соку, це посилить аромат страви.

Рибний суп соліть на початку, м’ясний – наприкінці, а грибний і овочевий, коли інгредієнти стануть трохи м’якими.

М’ясо та субпродукти

Лимонний сік зробить яловичину м'якше

 

Дуже оригінальний смак отримує м’ясо, якщо замаринувати його в соусі зі світлого пива і соєвого соусу в пропорції 3:1. Цей соус можна додавати до м’яса під час тушкування.

Зробити яловичину м’якше допоможе лимон. Лимонного соку потрібно взяти від половини лимона на 1 кг м’яса.

Печінку, курячу або яловичу, потрібно солити наприкінці, інакше вона буде твердою.

Трохи підсмаженої цибулі поліпшить смак фаршу для котлет або пиріжків.

Якщо любите використовувати панірувальні сухарі, то додайте в них подрібнені волоські горіхи – це поліпшить смак ваших улюблених м’ясних страв.

Гарніри

 

Біла квасоля не потемніє, якщо варити її на повільному вогні

 

Для білого рису візьміть половину чайної ложки оцту на 200 грамів. Його потрібно додавати під час варіння.

Біла квасоля не потемніє, якщо варити її на повільному вогні і не закривати кришкою.

Любите баклажани на гарнір, але вони завжди гірчать? Потрібно нарізати їх, потім посолити і залишити на 20 хвилин. Не забудьте перед приготуванням їх промити.

Салати

 

Жовток не кришитиметься, якщо різати його змоченим у воді ножем

 

Якщо не хочете пахнути часником після улюбленого салату, ним, одним зубчиком, можна попередньо натерти тарілку.

Варений жовток не кришитиметься, якщо різати його ножем, змоченим у воді.

Десерти

 

Для листкової випічки масло в тісто краще натирати

 

Щоб пиріг не пригорів і добре пропікся, накрийте його змоченим у воді папером.

Якщо у вашому десерті є сухофрукти і горіхи, то перед тим, як додати їх у тісто, обваляйте в борошні, вони не впадуть на дно і ваш десерт не підгорить.

Для ніжної листкової і пісочної випічки масло краще натерти – ви швидше зможете замісити тісто, а випічка буде пишнішою.

Фруктовий пиріг не буде сирим через сік у начинці, якщо попередньо її процідити.

Джерело: Сьогодні

Back to top button