Цікаве

“Три покоління” відділяють ЄС від гендерної рівності – звіт

Лідерами у сфері гендерної рівності в Євросоюзі стали Швеція, Данія та Нідерланди

В останні роки ситуація з гендерною рівністю в Європейському Союзі (ЄС) покращилася незначно, і, якщо такі темпи продовжаться, для досягнення паритету знадобиться багато часу.

Про це йдеться у звіті Європейського інституту гендерної рівності, – інформує 1News.

В Індексі гендерної рівності 2021 року ЄС набрав 68 балів із 100 можливих. У порівнянні з 2020 роком покращення зафіксоване лише на 0,6 пункту, а за останні 11 років – менше ніж на 5 пунктів.

“Оскільки ситуація з гендерною рівністю поліпшується лише на один пункт кожні два роки, знадобиться майже три покоління, щоби досягти гендерного паритету за нинішніх темпів”, – йдеться у документі.

Найбільша нерівність спостерігається на керівних посадах. Жінок на топових позиціях все ще меншість.

Лідерами у сфері гендерної рівності в Євросоюзі стали Швеція, Данія та Нідерланди, які набрали майже 84, 78 та 76 балів відповідно.

Трохи вище середнього показника – у Німеччини. На останньому місці серед країн-членів ЄС опинилася Греція з результатом у всього 52,5 бала. Перед нею – Угорщина та Румунія.

Єдина країна, чий показник знизився – Словенія. Найбільших успіхів у сфері рівності досягнув Люксембург. Значні успіхи за останнє десятиліття зафіксовані в Італії та Мальти, а найменший поступ – у Польщі, Угорщини та Чехії.

Джерело: Громадське

Back to top button