Цікаве

Третина українців не підтримують запровадження “паспортів вакцинації” – соцопитування

Підтримує таке нововведення трохи більше чверті (27%) опитаних

В Україні понад 30% опитаних не підтримують запровадження “паспортів вакцинації”.

Про це йдеться в результатах опитування, яке проводила компанія Research & Branding Group, – інформує 1NEWS.

Підтримує таке нововведення трохи більше чверті (27%) опитаних. При цьому ще для близько третини жителів країни (30%) введення “паспортів вакцинації” байдуже, а кожен десятий (9%) не визначився.

Повідомляється, що найвищий рівень підтримки запровадження “паспорта вакцинації” відзначається серед жителів західного регіону і молоді до 30 років, а найнижчий – серед жителів південного регіону і представників старшої вікової категорії “60+”, серед яких найбільше тих, кому введення “паспорта вакцинації” байдуже.

“Анонсований український “паспорт вакцинації”, за словами чиновників, призначений для міжнародних поїздок і внутрішнього користування. Застосування “паспорта вакцинації” для зарубіжних поїздок вважає виправданим і більша частина українців (44%), тоді як застосування “паспорта вакцинації” для публічних заходів і поїздок по Україні вважають виправданим відповідно 4% і 3% респондентів. У той же час 16% жителів України виправдовують використання “паспорта вакцинації” у всіх аспектах повсякденного життя, а 3% вважають його абсолютно не потрібним. Третина українців (30%) не визначилися”, – йдеться в результатах дослідження.

Зазначається, що найбільше тих, хто вважає виправданим застосування “паспорта вакцинації” перш за все для зарубіжних поїздок, серед жителів обласних центрів, а найменше – серед представників старшого віку “60+” і сільських жителів.

Виправданим “паспорт вакцинації” для поїздок по Україні порівняно частіше вважають жителі східного регіону.

Прихильників застосування “паспорта вакцинації” у всіх аспектах повсякденного життя найбільше серед “п’ятдесятилітніх” українців. Тих, хто не визначився, найбільше серед представників старшого віку “60+”.

Опитування проводилося у період з 23 по 30 квітня 2021 року. Опитано 1804 респонденти у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту і регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, і м. Севастополь). Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-2,4%

Джерело: УНН

Back to top button