Цікаве

Топ-5 готелів із культових фільмів, у яких варто побувати хоч раз у житті

Кожен хотів би відчути себе героєм бондіани або, наприклад, відомої мелодрами “Опівночі в Парижі”. І щойно відкриють кордони, цю мрію вийде з легкістю втілити в життя.

Відчути свою причетність до улюбленого кіно можна, поживши в тому самому приміщенні, де знімалися знамениті епізоди. А які готелі світу пишаються своїми кіношними пожильцями – розповідає 1News.

1. Danieli в Венеції з фільму “Турист”

В італійському місті на воді знімалися сцени фільму з Анджеліною Джолі та Джонні Деппом у головних ролях. Ця пара разом зі знімальною групою розмістилася в п’ятизірковому Danieli – розкішному готелі з шикарними номерами й люксами та краєвидом на лагуну. В “Туристі” можна побачити кадри в холі, на сходах і фоє готелю. Сам же номер був відтворений в Палаццо Пізані-Моретта просто на Гранд-каналі. За задумом режисера, це дозволило створити ідеальний краєвид із класичним венеційським балконом.

У готелі Danieli в Венеції знімали відомий фільм із Джолі та Деппом

 

2. Beverly Wilshire в Каліфорнії з фільму “Красуня”

Саме в Beverly Wilshire, що розташований у Беверлі Хіллз, проводили ночі мільйонер Едвард Льюїс (Річард Гір) і повія Вів’єн (Джулія Робертс). Номер із величезною ванною і декількома кімнатами став місцем, де між героями зародилися справжні почуття і стався перший секс.

В Beverly Wilshire знімали легендарний фільм "Красуня"

 

3. Le Bristol в Парижі з фільму “Опівночі в Парижі”

Один із найлегендарніших готелів Парижа Le Bristol знявся в декількох сценах романтичної кінострічки “Опівночі в Парижі” Вуді Аллена. Готель із фасадом в стилі ар-деко охоплює вісім поверхів і славиться своїми помпезними номерами з антикварними меблями, а також двома ресторанами Michelin.

Le Bristol знявся у фільмі "Опівночі в Парижі" Вуді Аллена

 

Цікаво, що свого часу в цьому готелі відпочивали Мерилін Монро, Грейс Келлі і Чарлі Чаплін. Навіть сам Вуді Аллен в LeBristol винаймав номер під час зйомок, щоб відчути на собі атмосферу Парижа.

4. Giraffe в Нью-Йорку з серіалу “Секс і місто”

У готелі з такою чудернацькою назвою знімали всі епізоди в квартирі Містера Біга. Зараз у Giraffe трохи освіжили ремонт і зробили акцент на спадщині легендарного серіалу. Так, у кожному номері повісили плакати з героями стрічки “Секс і місто” і навіть поставили фірмові парфуми Сари Джессіки Паркер.

У Giraffe знімали всі епізоди в квартирі Містера Біга для серіалу "Секс і місто"

 

Також на першому поверсі готелю розмістився модний бар, у якому кожна дівчина може відчути себе героїнею франшизи, вдягнувшись у стилі серіалу й замовивши коктейль космополітен.

5. Taj Lake Palace в Індії з фільму Джеймс Бонд 007: Восьминіжка

Кілька частин фільму про Джеймса Бонда “Восьминіжка” були зняті серед мармурових колон готелю Taj Lake Palace (Озерний палац). Саме це місце стало домівкою Восьминіжки (Мод Адамс) в однойменному фільмі 1983 року. Готель розташований у найбільшому штаті Індії Раджастхан на озері Пічола в Удайпурі і вважається одним із найкрасивіших у світі завдяки декоруванню фресками, басейнам і безлічі квітів у саду. Але найбільшою принадою є те, що цей готель повністю оточений водою.

Кілька частин фільму про Джеймса Бонда "Восьминіжка" було знято в Taj Lake Palace
Джерело: Обозреватель
Back to top button