Цікаве

Тканина софт – чим відрізняється і де застосовується

Ніжність – головна відмінність сучасного матеріалу з ледь помітним ворсом і гладким прохолодним виворотом. Використовується тканина софт в інтер’єрному декорі, домашньому одязі, кежуал-капсулах. Купити нові варіанти софту в режимі онлайн зручно в інтернет-магазині Атлас: є докладний опис тканин та фотографії з зумом.

З чого створена тканина софт

В основі – синтетичні нитки поліаміду чи поліестеру: зносостійкі, міцні, легкі, гіпоалергенні. Синтетика не цікава бактеріям та мікроорганізмам, не спричиняє алергію, не боїться вогкості.

Функціональність та декоративність софту залежить від додаткових волокон у складі тканини:

  • еластичність надає віскоза, спандекс, лайкра, еластан;
  • щоб штори не горіли, до нитки додають нейлон;
  • віскоза та бавовна забезпечують гігроскопічність та паропроникність тканин для одягу.

Софт для домашнього текстилю просочують хімічними сполуками, що відштовхують пил, бруд та воду.

Тканина софт для інтер’єрного декору

Штори блекаут, ширми, перегородки, завіси в офісних переговорних – один із найбільш популярних варіантів використання софту у декораторів. М’яка тканина збирається в красиві складки, легка, не пропускає сонячне світло.

Драпірування із флок софту прикрашають диванні подушки, декоративні покривала, балдахіни, чохли для меблів, оббивку крісел. Тканину легко очистити пилотягом. Стирають штори за температури 30° з гелем, без відбілювачів. Деякі види інтер’єрного софту розраховано виключно на професійну хімчистку. Сушильна машина не використовується, сушити штори в розправленому вигляді вертикально.

Тканина софт для одягу

У літніх колекціях активно використовується софт ніагара чи супер софт – легкий, схожий на шовк матеріал із м’яким блиском. Виробники пропонують однотонне фарбування полотна та принти з квітами, етнічними орнаментами, абстракцією, графічним патерном. У складі супер софту до 5% еластану чи лайкри: тканина не статична, адаптується до контурів тіла та рухів.

В яких виробах застосовується супер софт:

  • одяг для сну та відпочинку – приємний на дотик матеріал заспокоює, забезпечує терморегуляцію;
  • сорочки, сукні, спідниці, штани – не мнуться, не линяють, комфортні;
  • вечірні та весільні сукні – матеріал гарно драпірується, вбрання зберігає привабливий вигляд після поїздки в автомобілі або довгого застілля.

Стирають одяг із софту в делікатному режимі, температура до 30°С. Можна віджимати та викручувати. Тканина сохне швидко. Більшість виробів після прання не потребують прасування.

Back to top button