Цікаве

Тестовий політ космічного корабля Starliner до МКС визнано успішним

Тестовий політ космічного корабля Starliner до МКС визнано успішним

Фото: wikipedia.org

Тестовий політ космічного корабля Starliner до МКС визнано успішним

З моменту відокремлення від ракети-носія до моменту посадки Starliner показав себе дуже добре.


 

NASA визнало успішним другий тестовий політ космічного корабля CST-100 Starliner компанії Boeing (OFT-2) до Міжнародної космічної станції. Про це повідомив керівник програми комерційних пілотованих польотів агентства Стів Стич, пише Інтерфакс.


 


Так корабель готовий до тестового польоту до станції з екіпажем на борту.


 


“Дивлячись на те, як проходив політ, і на те, над чим нам потрібно попрацювати протягом наступних кількох місяців, я не бачу причин не здійснити в майбутньому тестовий пілотований політ. Корабель продемонстрував дуже гарні показники. Якщо дивитися на цей політ об’єктивно, можна сказати, що ми досягли всіх цілей. З моменту відділення від ракети-носія до моменту посадки Starliner показав себе вкрай добре, система зв’язку відпрацювала добре, ми також дещо доопрацюємо перед пілотованим тестовим польотом”, – сказав Стич.


 


Він наголосив, що дату польоту з екіпажем буде визначено влітку.


 


Зазначимо, що корабель до станції стартував 20 травня. 21 травня він пристикувався до неї з 360 кг матеріалів для забезпечення життєдіяльності МКС. Після п’яти днів у складі МКС корабель успішно приземлився на полігоні White Sands в США.


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button