Цікаве

Телескоп Hubble показав невелику галактику в сузір’ї Лева

Телескоп Hubble показав невелику галактику в сузір ї Лева

Фото: esahubble.org
Галактика UGC 5189A

Космічний об’єкт, за яким Hubble спостерігав з 2010 року, знаходиться на відстані близько 150 мільйонів світлових років від Землі.

Космічний телескоп Hubble зробив фото галактики UGC 5189A, яка розташована на відстані близько 150 мільйонів світлових років від нас у сузір’ї Лева. Про це повідомила обсерваторія ESA.

Відомо, що ця галактика була об’єктом спостережень Hubble для вивчення вибуху наднової у 2010 році, відомої як SN2010jl.

Ця наднова була примітна тим, що була надзвичайно яскравою подією. Фактично, протягом трьох років SN 2010jl випромінювала щонайменше у 2,5 мільярди разів більше видимої енергії, ніж наше Сонце випромінює за той самий період часу у всіх діапазонах хвиль.

Як зазначають науковці, навіть після того, як наднові згасли до рівня, що не піддається спостереженню, вивчення середовища, в якому вони виникли, все ще може становити інтерес. Наприклад, це може надати астрономам цінну інформацію, як наднові можуть виникати з різних причин, і розуміння середовища, в якому вони зародилися.

 esahubble.org

Раніше повідомлялося, що на кадрі з космосу видно каву і какао віком у мільйони років. 

У новорічну ніч у космосі стався “феєрверк”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button