Цікаве

Телескоп Габбл зафіксував “кулю зі снігом”

Телескоп Габбл зафіксував кулю зі снігом

Фото: NASA
Галактика UGC 8091

На задньому плані видно й інші далекі галактики, які розташовані так далеко, що здаються поодинокими зірками.

NASA показало складене зображення далекої галактики, яка виглядає як мерехтливі святкові вогні, а також нагадує барвисту скляну кулю зі снігом. Про це пише Space.

Сфотографував карликову галактику неправильної форми з мільярдами зірок під назвою UGC 8091, яка розташована на відстані 7 млн світлових років від Землі, космічний телескоп Габбл.

А щоб створити світний ефект, який видно на знімку, вчені зібрали дані, отримані за допомогою двох головних камер телескопа Габбл за період з 2006 по 2021 рік.

“Ці дані пропустили через 12 фільтрів, які відбирали як різні довжини хвиль світла, що охоплюють діапазон від середнього ультрафіолету до видимого червоного світла. За словами вчених, червоні плями – це молекули міжзоряного водню, а “іскри” всередині – це старіші зірки. Зображення телескопа Габбл є не єдиним знімком на святкову тематику, який був зроблений у космосі цього року”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Нubble сфотографував спіральну галактику IC 1776, яка розташована на відстані понад 150 мільйонів світлових років від Землі.

Телескоп NASA зробив унікальні знімки Урану

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button