Цікаве

Telegram зазнає мільйонних збитків

Компанія змушена позичити мільярд доларів на покриття поточних термінових боргів, а також у зв’язку зі збитками

Компанія Telegram Group Inc., що володіє месенджером Telegram, прийняла рішення позичити мільярд доларів на розвиток бізнесу.

Про це повідомляє 1NEWS.

Telegram постійно зазнає збитків і не в змозі покрити термінові борги без випуску облігацій. Компанія повинна до кінця квітня поточного року повернути інвесторам понад 600 млн доларів.

Для цього вона має намір залучити 1 млрд дол. через розміщення облігацій серед обмеженого кола інвесторів, а команда месенджера обіцяє їм набір проектів по монетизації додатка.

Група змушена позичити мільярд доларів на покриття поточних термінових боргів, а також у зв’язку зі збитками. Аудитори PwC з’ясували, що в 2019 році збиток компанії становив 150,9 млн дол., а у 2018 — 172,7 млн дол.

При цьому зобов’язання перевищували активи групи — на 245 млн дол. і 418 млн дол. За першу половину попереднього року у компанії зберігся дефіцит коштів в 172 млн дол.

Як встановили аудитори, за 2,5 року, які охоплює звітність, Telegram Group Inc. не мала доходу від операційної діяльності.

Однак в першому півріччі минулого року групою було отримано прибуток у розмірі 151,3 млн дол. Їй допоміг разовий дохід в 303 млн дол., отриманий в результаті переоцінки заборгованостей перед інвесторами.

Більшу частину коштів від розміщення облігацій компанія збирається пустити на покриття боргів перед інвесторами, “а решта — на продовження операційної діяльності”.

Джерело: УНН

Back to top button