Цікаве

Таїланд відкриє для туристів пляж, який прославив фільм з Ді Капріо: подробиці

Уряд Таїланду відкрив для відвідування легендарний пляж в бухті Майя Бей розташованій в Андаманському морі. Він приваблює туристів з 2000 року, відколи світ побачила однойменна кінокартина “Пляж” з голлівудським актором Леонардо Ді Капріо в головній ролі.

З 2018 року бухту закрили для відвідування через те, що туристи завдали природі серйозного удару, повідомляє 1News. Проте зараз екосистема відновилася, тому іноземцям дозволили насолодитися піщаним пляжем та прозорою водою.

Бухта Майя Бей приваблює туристів з 2000 року

Пляж, оточений скелями, які сягають висоти 100 метрів, розташований на острові Пхі-Пхі-Ле в Андаманському морі, і до нього можна дістатися лише на човнах із сусідніх населених пунктів.

До 2018 року це місце відвідувало близько тисячі туристів кожного дня, що спровокувало проблеми з місцевою екосистемою. Зокрема, бухта стала засмічена, з неї зникли акули, а вода помутніла.

До 2018 року це місце відвідувало близько тисячі туристів кожного дня

Зі слів таїландського уряду, постраждали рифи та ппяж. Тільки, коли в Майя Бей повернулися морські жителі, а рифи почали відростати, туристам дозволили повернутися.

Щоб в майбутньому забезпечити охорону цієї місцевості, влада заявила, що одночасно буде дозволене відвідування лише для 375 бажаючи. Окрім цього, буде повність заборонене купання в воді.

Також перемістять стоянку човнів в місце, де вони не зачіпатимуть корали.

Джерело: Reuters

Back to top button