Цікаве

Тарталетки з солодкою начинкою

Тарталетки з солодкою начинкою

Содержание

Продукти для блюда

  • для тесту:
  • борошно пшеничне — 300 гр.
  • масло вершкове — 150 гр.
  • цукор — 150 гр.
  • яйце куряче — 1 шт.
  • жовток яєчний — 2 шт.
  • ванілін — 1 пакет
  • сіль
  • для начинки:
  • цукор — 120 гр.
  • жовток яєчний — 4 шт.
  • ванілін — 1 пакет
  • родзинки — 70 гр.
  • рис (білий круглозерний) — 150 гр.
  • молоко — 250 мл.
  • вершки – 120 мл.
  • сухофрукти (дрібні та м’які) — 70 гр.
  • джем (протертый) — 2 ст.л.
  • цукрова пудра — 4 ст.
  • горіхи обсмажені та подрібнені — 100 гр.
  • час приготування: 60 хвилин
  • кількість порцій: 14

Як готувати?

1. Приготуємо тісто для філіжанок.

Викладіть на робочий стіл борошно та розм’якшене вершкове масло.

Перемішайте руками, формуючи крихітну масу.

Додайте цукор, яйце, жовтки, ванілін та дрібку солі.

2. Швидко замісіть тісто, сформуйте колобок, загорніть у плівку та покладіть у холодильник, хвилин на 30.

3. Приготуємо начинку для тарталеток: родзинки висипаємо в миску і заливаємо теплою водою.

4. Кип’ятимо 1 л злегка підсоленої води, всипаємо рис і варимо 6 хв.

Зливаємо воду, промиваємо рис під струменем проточної води і знову кладемо в каструлю.

Вливаємо холодне молоко, доводимо до кипіння і, помішуючи, варимо приблизно 12 хв на середньому вогні, поки молоко не вбереться в рис.

5. Перекладаємо рис в іншу миску і залишаємо остигати.

У стиглий рис додаємо цукор, яєчні жовтки, вершки і ретельно перемішуємо.

6. Воду із ізюму зливаємо.

Родзинки злегка сушимо і висипаємо разом з м’якими сухофруктами в рисову суміш.

Додаємо ванілін, протертий джем (для дорослих – лікер вишневий) та перемішуємо.

7. Розкочуємо тісто на посипаному борошном робочому столі в пласт, товщиною 3 мм.

Вирізаємо 24 кола і кладемо у формочки.

Протыкаем тесто зубчиками вилки

8. Наповнюємо форми з тіста рисовою сумішшю.

Випікаємо тарталетки в нагрітій до 190-200 ° С духовці, приблизно 20 хвилин.

9. Дістаємо тарталетки з духовки, даємо час трохи охолонути і викладаємо на блюдо, посипаємо обсмаженими та подрібненими горішками та цукровою пудрою.

Подаємо тарталетки трохи теплими.

Смачного!

Back to top button