Цікаве

Тадж-Махал знову відкрився для туристів після перерви у 6 місяців

Легендарна мавзолей-мечеть Тадж-Махал знову відкрила свої двері для відвідувачів з 21 вересня, передає 1News. Вона була зачиненою шість місяців у зв’язку з пандемією коронавірусу – це довше, ніж будь-коли.

Нові заходи безпеки включають заборону на групові фото, перевірку температури на вході й електронні квитки. Крім цього, мечеть буде приймати тільки п’ять тисяч відвідувачів на день.

Тадж-Махал снова открылся для туристов

Тадж-Махал оточений садами, де відвідувачі зазвичай проводять багато часу прогулюючись. Але сам мавзолей є закритим простором, майже без вентиляції, що робить його вразливим місцем для передачі COVID-19, застерігає місцевий журналіст Йогеш Кумар Сінгх.

На цей момент Індія повідомила про більш ніж п’ять мільйонів випадків захворювання, а штат Уттар-Прадеш, де розташований Тадж-Махал, займає п’яте місце в країні за кількістю хворих.

Мармуровий мавзолей перед пандемією відвідувало до 70 тисяч людина щодня. Це, мабуть, найвідоміший пам’ятник Індії, який зазвичай є частиною маршруту кожного іноземного мандрівника.

Останній раз його закривали ненадовго в 1978 році, коли затопило місто Агра, де він розташований. А до цього палац закрили на кілька днів в 1971 році, під час війни між Індією й Пакистаном.

Джерело: BBC

Back to top button