Сирний пиріг з полуницею
Содержание
Продукти для блюда
- полуниця свіжа чи заморожена 400 гр.
- сир 200 гр.
- яйця 3 шт.
- цукру 100 гр.
- вершкове масло|мастило| розтоплене 50 гр.
- ванілін 2 гр.
- мука 1 ст. (ст. 200 гр. )
- розпушувач 10 гр.
- вершкове масло для змащування форми
- цукрова пудра для посипання готового пирога
Як готувати?
У глибоку миску викладаємо сир, цукор і перетираємо вилкою.
Потім додаємо яйця, ванілін та розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.
Можна скористатися блендером.
Потім поступово додаємо борошно, що просіює, з розпушувачем і перемішуємо.
Тісто має вийти як негуста сметана.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо все тісто та розрівнюємо.
Свіжу полуницю промиваємо та зрізаємо хвостики.
Заморожену полуницю повністю розморожуємо і зливаємо воду.
На тісто викладаємо полуницю попкою донизу.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Орієнтуйтесь на духовку.
Перевіряємо готовність пирога:
Візьміть сірник або зубочистку та вставте в середину пирога.
Якщо сірник сухий-пиріг готовий, а якщо на сірнику залишається тісто, пиріг ще не готовий і потрібно ще потримати в духовці.
Витягуємо готовий пиріг із духовки і даємо повністю охолонути.
Потім посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу.
Відеоурок