Цікаве

Сирний пиріг з полуницею

Сирний пиріг з полуницею

Содержание

Продукти для блюда

  • полуниця свіжа чи заморожена 400 гр.
  • сир 200 гр.
  • яйця 3 шт.
  • цукру 100 гр.
  • вершкове масло|мастило| розтоплене 50 гр.
  • ванілін 2 гр.
  • мука 1 ст. (ст. 200 гр. )
  • розпушувач 10 гр.
  • вершкове масло для змащування форми
  • цукрова пудра для посипання готового пирога

Як готувати?

У глибоку миску викладаємо сир, цукор і перетираємо вилкою.

Потім додаємо яйця, ванілін та розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.

Можна скористатися блендером.

Потім поступово додаємо борошно, що просіює, з розпушувачем і перемішуємо.

Тісто має вийти як негуста сметана.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.

Викладаємо все тісто та розрівнюємо.

Свіжу полуницю промиваємо та зрізаємо хвостики.

Заморожену полуницю повністю розморожуємо і зливаємо воду.

На тісто викладаємо полуницю попкою донизу.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Орієнтуйтесь на духовку.

Перевіряємо готовність пирога:

Візьміть сірник або зубочистку та вставте в середину пирога.

Якщо сірник сухий-пиріг готовий, а якщо на сірнику залишається тісто, пиріг ще не готовий і потрібно ще потримати в духовці.

Витягуємо готовий пиріг із духовки і даємо повністю охолонути.

Потім посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу.

Відеоурок

Back to top button