Україна

Синоптики розповіли, якою буде погода у вересні


Синоптики розповіли, якою буде погода у вересні

Спеціалісти прогнозують в Україні теплий, а місцями навіть спекотний вересень, переважно без опадів.

 
Синоптики прогнозують в Україні тривалу спеку, а отже вересень буде теплим. Спираючись на історичні дані за останні сімдесят років, метеорологи надали середній прогноз погоди на вересень.
 
Експерти оголосили про початок явища Ель-Ніньйо – феномена різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення й опади у багатьох регіонах світу.

Це явище стане причиною спеки в українських регіонах. Так, синоптики прогнозують в Україні теплий, а місцями навіть спекотний вересень, переважно без опадів. Температура повітря у першій декаді місяця зберігатиметься на рівні +11…+15°С вночі та +22…+26°С вдень.
 
У другій декаді буде дещо прохолодніше – до +19…+25°С вдень та +12…+14°С вночі. Літня погода остаточно завершиться до третьої декади вересня. Українські регіони накриють холодні повітряні маси. Температура повітря опуститься до +9…+12°С вночі та +19…+20°С вдень.
 
У Києві температура повітря у першій половині вересня зберігатиметься на рівні +22…+26°С вдень. У другій – буде дещо прохолодніше – до +19…+25°С вдень.

Нагадаємо, кліматологи офіційно визнали липень 2023 року найспекотнішим місяцем в історії на Землі.  

Спекотніше, ніж зазвичай: синоптики дали прогноз на серпень

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button