Цікаве

Синоптики обіцяють дощовий, але теплий червень

Загальна картина погоди в червні

На погоду в червні впливатимуть західні та південно-західні циклони, які проходитимуть через територію України. Циклони викликатимуть:

  • дощі, зливи;
  • грози, можливо з градом;
  • підсилення вітру;
  • високу вологість.

Пануватиме переважно тепла погода, яка встановиться приблизно з 5 червня. У другій декаді очікується, що температурний режим перевищить норму на 5-7°С.

Погода в червні по областях України

Надходження атлантичних циклонів першими відчують західні області: вже в перших числах червня в регіоні випаде значна кількість опадів. Синоптики спрогнозували, якою буде погода у Львові: після дощів на початку місяця, встановиться тепла погода: до +25°С. В кінці першої декади можливі зливи, після яких температура підвищиться до+28°С.

В північних областях, та в Києві очікується кілька дощових періодів: 1 та 2 червня, потім на початку другої декади та після 25 числа. Середня температура становитиме близько +25°С, проте, після 22 червня очікується підвищення до +28°С.

Південні області будуть знаходитись під впливом середземноморських циклонів, які просуватимуться вглиб центральних регіонів. В Одесу атмосферні фронти принесуть вологе повітря, дощі на початку та в середині місяця, середню температуру +27°С.

На сході, зокрема в Харкові та Дніпрі, опади очікуються наприкінці червня, температура на початку місяця становитиме +22°С, а в третій декаді підвищиться до +29°С.

Back to top button