Цікаве

Сяюча спадщина: внесок Сергія Цюпка у християнські святині

Сергій Цюпко та його Український Єрусалим. Під такою назвою вийшла стаття на сайті Обозреватель https://news.obozrevatel.com/ukr/society/ukrainets-sergij-tsyupko-nagorodzhenij-dvoma-najvischimi-nagorodami-erusalimskogo-patriarhatu-chim-vin-vidznachivsya.htm. Нещодавно Сергій Вікторович Цюпко, відомий бізнесмен, фундатор Музею сучасного мистецтва України та засновник Благодійного Фонду відсвяткував свій 60-річний ювілей. Присвячена стаття двом старовинним містам – Київу та Єрусалиму, котрі, окрім тисячолітньої величної історії, також мають міцний духовний та релігійний зв’язок.

Стародавня столиця Русі тісно переплетена міцними невидимими ниточками із цим світовим духовним релігійним центром. За всю тисячолітню історію Святі Місця відвідала величезна кількість наших паломників, серед них є представники різних верств населення від політиків, до митців та простих мирян. Голгофа, Плита Помазання, Віфлеєм назавжди залишаються в серцях наших людей.

В історії нашої країни є багато людей, що за свого буття зробили вагомий внесок у Світові Святині. Одним із найвідоміших меценатів є наш Великий Гетьман Іван Мазепа, його внесок у будівництво соборів та церковних речей в перерахунку на сьогодні оцінюється в мільйони доларів.

Серед прізвищ відомих діячів та меценатів землі української є також прізвище нашого сучасника, українського бізнесмена та мецената Сергія Вікторовича Цюпка.

В статті детально описуються унікальні вироби, виготовлені київськими майстрами ювелірного заводу, бажання зробити внесок в духовну та матеріальну спадщину Великих Святинь Християнського Світу. Вишукані релігійні предмети оздоблення Храму Гробу Господнього, Базиліки Різдва Христового, релігійні Лампади, Євхаристійні набори багато століть даруватимуть своє незгасне світло мільйонам людей, які бажають торкнутися вічних святинь нашого буття.

Back to top button