Цікаве

Свинина з начинкою, запечена в листі капусти в духовці.

Свинина з начинкою, запечена в листі капусти в духовці.

Содержание

Продукти для блюда

  • м’ясо свинини 2кг. (шия)
  • сіль 1 дес.
  • паприка 1 ч.л.
  • хмелі-сунелі 0,5 ч.л.
  • коріандр 1/3 ч.л.
  • суміш перців 0,5 ч. л.
  • часник 3 зуб.
  • сушеная зелень 2 ст.л.
  • олія 50 мл.
  • рис відварений 200 гр.
  • Сир пармезан 50 гр.
  • помідори 2 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • листя капусти 6 шт.

Як готувати?

Для приготування маринаду пропускаємо через прес три великі зубчики часнику і викладаємо в миску, потім висипаємо в неї одну десертну ложку солі, половину чайної ложки суміші з мелених перців, половину чайної ложки хмелі-сунелі та одну третину чайної ложки коріандру.

Висипаємо в загальну миску одну чайну ложку паприки і виливаємо в неї п’ятдесят мілілітрів олії, потім додаємо в миску дві столові ложки сушеної зелені базиліка, петрушки, кропу і перемішуємо всі інгредієнти між собою до однорідності.

Нарізаємо шарами товщиною півтора сантиметри два кілограми свинячої шиї, трохи не дорізаючи її до кінця, потім викладаємо між шарами нарізаного м’яса по половині чайної ложки приготовленого маринаду і добре розтираємо його рукою, після чого відкладаємо м’ясо на одну годину і даємо йому пропити.

Вкладаємо в глибоку миску двісті грамів відвареного рису, тридцять грамів натертого на дрібній тертці пармезан сиру і добре перемішуємо.

Застилаємо лист фольгою, потім розподіляємо на фользі три листи капусти і викладаємо на них м’ясо.

Викладаємо між шарами м’яса по одній столовій ложці приготованої начинки з рису з сиром і рівномірно її розподіляємо, потім прикриваємо шаром начинку м’яса і викладаємо на нього тонко нарізані кільця цибулі з двома часточками нарізаного помідора.

По черзі викладаємо між шарами м’яса начинку з рису з сиром, чергуючи її начинкою з цибулі з помідорами і прикриваємо м’ясо зверху трьома листками капусти, потім щільно закриваємо м’ясо з начинкою фольгою і ставимо деко в двадцять двадцять градусів духовку на одну годину.

За час прибираємо фольгу і знімаємо листя капусти, після чого продовжуємо запікати м’ясо тридцять хвилин до утворення скоринки і за п’ять хвилин до готовності присипаємо його зверху двадцятьма грамами натертого сиру пармезан.

З часом викладаємо приготоване м’ясо на обробну дошку і нарізаємо його порційними шматочками, які потім викладаємо на тарілки і подаємо до столу.

Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо найсмачніше м’ясо свинини з начинкою, запечене в листі капусти в духовці вдома разом! Приємного Всім апетиту Дорогі друзі!

Відеоурок

Back to top button