Цікаве

Свято Смоленської ікони Божої Матері: молитва

У понеділок, 15 листопада, православна церква звершує святкування на честь Шуйсько-Смоленської ікони Божої Матері, що належить до типу “Одигітрія” (лик, за переказом написаний євангелістом Лукою). Цей чудотворний образ був написаний у 17 столітті у Воскресенській парафії Шуї Іванівської області Росії під час епідемії чуми.

Після гарячих молитов перед святинею хвороба залишила місто. А 1831 року заступництвом Богородиці в Шуї припинилася епідемія холери. Завдяки образу від біснування зцілився отрок Яків та багато інших хворих. 1News розповідає, в чому допомагає свята ікона та як молитися перед нею.

Шуйсько-Смоленська ікона Божої Матері є однією з найшанованіших у православ'ї

У чому допомагає Шуйсько-Смоленська ікона Божої Матері

Шуйсько-Смоленська ікона Божої Матері є однією з найшанованіших у православ’ї та вважається символом миру та здоров’я. У різні часи перед цим образом Богородиці з Немовлям молилися про захист рідної землі від ворога, здоров’я воїнів, зцілення від хвороб та епідемій.

Крім того, шанують Смоленський образ Божої Матері й сімейні люди.У Діви Марії просять допомоги для тих, хто перебуває в дорозі, а самі мандрівники благають її про захист і заступництво на чужих землях.

Вважається, що Смоленська ікона Богородиці захищає оселю від злих людей, допомагає у важких життєвих ситуаціях, протистояти гріхам і зміцнитися у вірі.

Молитва перед Шуйсько-Смоленською іконою Божої Матері

Молитва перед Шуйсько-Смоленською іконою Божої Матері

 

Джерело: Обозреватель

Back to top button