Цікаве

Свято ікони Божої Матері “Знамення”: історія та молитви

Православна церква щорічно 10 грудня звершує святкування ікони Божої Матері “Знамення”. Цей чудотворний образ Богородиці є одним з найшанованіших у східних християн.

Вважається, що “Знамення” дарує захист у конфліктах і пом’якшує серця ворогів. 1News пропонує дізнатися історію святині та публікує молитву, яку читають перед нею.

Історія ікони Божої Матері “Знамення”

1170 року Новгород опинився в центрі міжусобної війни. Місто оточили війська князя Андрія Боголюбського та його союзників. Осада тривала три дні, а на четвертий архієпископ Іоанн почув голос, який наказав взяти образ Божої Матері з храму Спаса Преображення та осяяти укріплення.

Священнослужитель поспішив виконати волю Творця, але коли він, читаючи акафіст (хвалебно-подячний спів), вийшов до оборонного валу, вороги стали стріляти по ньому вогняними стрілами.

Свято ікони Божої Матері "Знамення" відзначають 10 грудня

 

Одна з них потрапила в образ Пресвятої Діви Марії й зненацька з очей Богородиці полилися сльози. Вона звернула свій лик до новгородців. Загарбники, шоковані знаменням, кинули зброю й кинулися тікати.

Згодом ікона “Знамення” та її списки (копії) прославилися безліччю чудес, зцілень від найтяжчих хвороб, різних залежностей та підтримували тих, хто потрапляв у скрутну ситуацію.

Ікона Богородиці "Знамення" прославилася безліччю чудес

 

У чому допомагає ікона Божої Матері “Знамення”

Перед іконою Богородиці “Знамення” підносять різні молитви, від хвалебних та вдячних до прохальних. Вважається, що образ дарує зцілення, особливо від хвороб очей, захищає оселю від злих людей, допомагає зміцнитися у вірі, утихомирює негативні емоції та вселяє в серця любов, лагідність і смирення.

Молитва перед іконою Божої Матері “Знамення”

Молитва перед іконою Божої Матері "Знамення"

 

Джерело: Обозреватель

Back to top button