Цікаве

Суд оштрафував на 17 000 гривень блогера, який влаштував еротичну вечірку в День пам’яті жертв голодоморів

Штраф накладено за порушення карантину

Галицький районний суд Львова оштрафував чернівецького блогера Олександра Заліска, який організував вечірку в День пам’яті жертв голодоморів, на 17 000 гривень за порушення карантину.

Про це повідомив сам суддя, який розглядав справу, – інформує 1News з посиланням на Zaxid.net.

За його словами, блогер не з’явився на засідання.

Замість нього прийшов адвокат, який заявив, що його підзахисний визнає свою вину і погоджується на мінімальне покарання.

Нагадаємо, поліція Львівської області склала адмінпротокол щодо недотримання карантинних обмежень на блогера Олександра Заліска, який організував вечірку. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Група відомих українських Instagram-інфлюенсерів 27 листопада 2021 року влаштувала у Львові вечірку з нагоди дня народження блогера Олександра Заліска — святкування припало на День пам’яті жертв голодоморів.

Ведучий Олександр Остапчук опублікував фото святкового столу, де написав «Блогерская голодная туса». Згодом він цей допис видалив. А вже 29 листопада Остапчук перепросив за такі слова та запевнив, що вони не були пов’язані з Днем пам’яті жертв голодоморів. Згодом іменинник Заліско розповів, що пишається цією вечіркою. Водночас він каже, що День пам’яті жертв голодоморів — важливий день для нього.

Таке святкування викликало обурення серед частини українців. Згодом заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що Львівська міська комісія ТЕБ і НС вирішила призупинити діяльність Будинку вчених, де відбувалося святкування. Причиною такого рішення називають порушення карантинних вимог.

Пізніше на це відреагувала низка компаній: мережа супермаркетів METRO та український бренд чоловічого одягу Andreas Moskin вирішили припинити співпрацю. «Нова пошта» і «Фокстрот» зазначили, що не мають контрактів із блогерами, але тепер співпрацю й не починатимуть. А маркетплейс ROZETKA та оператор Kyivstar пообіцяли переглянути співпрацю з учасниками вечірки.

Back to top button