Цікаве

Starship – SpaceX готує презентацію про надважку ракету – 1News

SpaceX

Початок запланований 10 лютого о 4 годині ранку за київським часом

Компанія Ілона Маска готується до нової презентації щодо надважкої ракети Starship. Про це повідомляє The Verge.

 

Зазначається, що початок запланований 10 лютого о 4 годині ранку за київським часом.

 

Як відомо, Starship – це багаторазова надважка ракета компанії SpaceX. Вона розробляється та випробується на полігоні штату Техас протягом останніх декількох років.

 

Starship обладнана новітнім прискорювачем, який отримав назву Super Heavy. Ракета доставлятиме людей й вантажі у найвіддаленіші місця, такі як Місяць, і, зрештою, Червона планета.

 

Компанія вже провела декілька випробувальних польотів, однак досі не запускала ракету на орбіту. Сьогодні ж SpaceX очікує на схвалення від Федерального авіаційного управління, аби провести перше “серйозне” випробування.

 

NASA, зі свого боку, також зацікавлена в реалізації проєкту Маска. У 2021 році управління уклало контракт зі SpaceX на 2,9 млрд доларів заради розробки Starship, як ракети, що доставить астронавтів на поверхню Місяця.

 

1News за темою: SpaceX запустила секретний супутник-шпигун розвідки США. Відео

 

Нагадаємо, раніше компанія SpaceX провела черговий тестовий запуск прототипу ракети для міжпланетних подорожей Starship, під час якого корабель успішно набрав висоту й приземлився без вибуху. Після посадки в основі апарата виникла пожежа.

Джерело

Back to top button