Цікаве

Станція NASA надіслала перші знімки супутника Юпітера Ганімеда

Станція NASA підлетіла до супутника ближче, ніж будь-який інший апарат до цього, передає 1NEWS з посиланням на zn.ua.

Станція «Юнона» передала на Землю знімки найбільшого супутника Юпітера – Ганімеда. Як повідомляє NASA, станція отримала фото 7 червня, коли підлетіла до місяця газового гіганта ближче, ніж будь-який інший апарат до цього.

Вчені підкреслюють, що поверхню супутника на знімках можна роздивитися з вражаючою точністю. Так, на них помітні кратери, темний і яскравий рельєф поверхні, а також особливості ландшафту супутника Юпітера, які, можливо, пов’язані з тектонічними розломами.

Камері JunoCam вдалося сфотографувати одну сторону покритого льодом супутника Юпітера. На даний момент зображення виконано з використанням зеленого фільтра. Коли фахівці отримають знімки з використанням синього і червоного фільтрів, вони зможуть відтворити кольорове зображення поверхні Ганімеда.

За допомогою інструменту Stellar Reference Unit «Юнона» також отримала чорно-білий знімок темного боку супутника Юпітера. Вчені відзначають, що в найближчі дні станція передасть на Землю і інші фотографії, отримані під час зближення з Ганімедом.

 

 

 

 

 

Back to top button