Цікаве

Стало відомо, який фільм представить Україну на премії Оскар 2025

Стало відомо, який фільм представить Україну на премії Оскар 2025

Фото: facebook.com/ukraine.oscars
Ля Палісіада представить Україну на Оскарі

Крім Ля Палісіада, у відборі брали участь такі фільми: Будинок Слово. Нескінченний роман, Ми були рекрутами та Мирні люди.

Фільм режисера Філіпа Сотниченка Ля Палісіада представить Україну на 97-й церемонії вручення кінопремії Оскар. Про це оголосили у Facebook Української кіноакадемії.

“Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм Ля Палісіада. Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах!” – заявив Дмитро Сухолиткий-Собчук, голова Українського Оскарівського Комітету.

Таким чином стрічка змагатиметься серед кінострічок інших країн за номінацію на Найкращий міжнародний повнометражний фільм.

Варто зауважити, що сюжет фільму розгортається в 1996 році в Україні незадовго до заборони смертної кари, у часи, коли країна переходила від радянської системи до незалежності. Двоє друзів – детектив і судовий психіатр – розслідують вбивство свого колеги-міліціонера.

Раніше повідомлялося, що режисера фільму 20 днів у Маріуполі Мстислава Чернова запросили стати членом Американської академії кінематографічних мистецтв та наук.

Американська кіноакадемія визначила дату вручення премії Оскар у 2025 році

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 3 =

Back to top button