Цікаве

Стало відомо, скільки грошей людям потрібно для щастя

Стало відомо, скільки грошей людям потрібно для щастя

Фото: pixabay.com
Стало відомо, скільки грошей людям потрібно для щастя

Респондентів попросили зосередитися на тому, що потрібно для задоволення всіх їхніх бажань, представивши “абсолютно ідеальне життя”, не переймаючись тим, чи можна цього насправді досягти.

 
Дослідники з Університету Бата з’ясували, скільки грошей необхідно людям, щоб вести ідеальне життя. Про це пише The Conversation.
 
За словами вчених, економісти часто розглядають людей як істот, які мають необмежені потреби, але обмежені ресурси для їхнього задоволення. Проте нове дослідження показало, що лише меншість людей справді мають необмежені потреби. Більшість людей була б щасливою зі значною, але обмеженою сумою грошей.
 
У ході дослідження було опитано 8000 осіб із 33 країн.
 
Так учасникам запропонували уявити, що суму учасники виграли у лотерею, щоб унеможливити те, що суму розглядатимуть як нагороду за важку роботу.
 
Приз у лотереї розпочинався з 10 тисяч доларів США, а головний приз становив 100 мільярдів доларів.
 
Пропозиції вчених полягала в наступному: якщо люди мають необмежені потреби, вони завжди вибиратимуть максимальний приз. Але у 33 країнах світу лише меншість обрала 100 мільярдів доларів (від 8% до 39% залежно від країни). У більшості країн люди обирали приз, еквівалентний 10 мільйонам доларів. У деяких країнах, таких як Індія або Росія, респонденти загалом обирали один мільйон.
 
Виявилося, що молоді люди частіше говорили про необмежені бажання, ніж літні, хоча цей показник залежав від країни. У менш розвинених країнах вплив віку був слабшим.
 
Крім того, більше людей обирали приз у 100 мільярдів доларів США у країнах, де в суспільстві була більш прийнятна нерівність (так звана “дистанція влади”) і де більше уваги приділялося груповому життю (так званий “колективізм”).
 
Нагадаємо, вчені з американського Університету Сан-Дієго в Каліфорнії після проведеного дослідження зробили висновок, що сьогодні гроші можуть принести більше щастя. Зв’язок між щастям та основними показниками соціально-економічного статусу, включаючи дохід та освіту, неухильно зростає.
 
Вчені розповіли, що потрібно людині для щастя
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button