Цікаве

«Сталевий фронт» великого бізнесу

Жорстока війна за нашу свободу — у таких реаліях українцям доводиться нині будувати власне майбутнє. Щоб перемога стала ближчою, кожен має докладатися до неї по силах та можливостях. Кошти небайдужих громадян, невтомна праця волонтерів, відвага воїнів на полі бою — все це складається в непереможну українську силу. Представники малого, середнього та великого бізнесу також не залишаються осторонь. Стикаючись з власними бідами та втратами, підприємці продовжують втілювати проєкти, спрямовані на спільну справу.

Ринат Ахметов та започаткована ним ініціатива «Сталевий фронт» роблять великий внесок у боротьбу з ворогом.

До перемоги попри втрати

Найбільш постраждалі від російської навали регіони — це аграрний Південь та промисловий Схід України. Саме на цих землях сконцентровано найбільшу кількість підприємств Ахметова. Втрати бізнесмена оцінити зараз можна лише приблизно: деякі потужності знаходяться на досі окупованих територіях, до інших важко дістатися через тотальне замінування. Тим не менш, Ахметов спрямовує багато мілітарної та гуманітарної допомоги саме туди, де її потребують.

Знакова розробка фахівців «Метінвест» — модульний бліндаж. Десятки таких укріплень було надано армії. Унікальність споруди полягає в тому, що її можна в розібраному вигляді транспортувати до лінії зіткнення, швидко вкопати та отримати в результаті повноцінний житлово-побутовий комплекс. Бліндаж виготовлено з укріпленого металу, тому він витримує навіть потрапляння снаряда, надійно захищає солдатів, які знаходяться всередині.

Ще один технологічний прорив було здійснено на самому початку війни: в стислі строки інженери розробили міцний та легкий сталевий сплав. Після необхідної сертифікації з нього почали виготовляти плити бронежилетів. Не лише лікарі, а й металурги допомагають рятувати життя українських воїнів.

Енергетики на варті

Енергетичні мережі нашої країни постійно страждають від обстрілів, неналежного обслуговування на окупованих територіях, мародерства. Працівники ДТЕК роблять неможливе: під обстрілами ремонтують ЛЕП та підстанції, повертають світло туди, де його не було місяцями, рятують інфраструктуру навіть на тих територіях, які компанія не обслуговувала до війни. Завдяки щоденному подвигу енергетиків Україна гідно тримається, незважаючи на підступність ворога.

Ще один фронт роботи ДТЕК — безкоштовне постачання електроенергії до лікарень та інших інфраструктурних об’єктів.

Не буває занадто маленької допомоги

З початку відкритого вторгнення «Сталевий фронт» постачає на фронт метал, пісок, гравій, бетонні конструкції, протитанкові їжаки та ланцюги. Спільними зусиллями закуповуються дрони, автівки, аптечки. Ринат Ахметов вірить, що після перемоги ми будемо творити, працювати і досягати вершин. Але прийти до неї українці зможуть лише разом.

Back to top button