Цікаве

Стала відома дата показу телеверсії “Оскара” з нагородженням України

Стала відома дата показу телеверсії Оскара з нагородженням України

Фото: Reuters
Момент нагородження української стрічки

Раніше Disney Entertainment повідомила, що певні номінації та частини шоу не можуть бути включені в 90-хвилинну версію через часові обмеження.

У міжнародну скорочену версію церемонії вручення премії “Оскар-2024” повернули вирізану частину з промовою режисера Мстислава Чернова та врученням статуетки за фільм “20 днів у Маріуполі”. Про це повідомляє Суспільне мовлення.

“Після звернення Суспільного Мовлення, а також Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення організатори премії – Американська кіноакадемія – доповнила міжнародну скорочену телеверсію номінацією “Найкращий повнометражний документальний фільм”. Компанія Disney, яка займається міжнародним ліцензуванням шоу, – надіслала  оновлену скорочену версію”, – говориться у повідомленні.

Відтак, телеканал “Суспільне Культура” покаже скорочену телеверсію у п’ятницю, 22 березня, о 20:00. Раніше показ був запланований на 11 березня, але був перенесений.

“Ми вдячні організаторам “Оскара”, що зреагували на наш аргументований протест єдино правильним шляхом і після виваженої комунікації повернули у скорочену телеверсію номінацію, в якій переміг український документальний фільм “20 днів у Маріуполі”. Ця перемога команди Мстислава Чернова має велике значення не лише для української кіноіндустрії, а й для всіх українців – зрештою, саме це ми побачили у тисячах відгуків у соціальних мережах”, – сказав виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін.

Раніше повідомлялося, що Мстислав Чернов розповів про реакцію голлівудських зірок на його виступ під час вручення премії “Оскар”.

Телеверсію Оскар перевипустять заради моменту з нагородженням українців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button