Цікаве

SpaceX звинувачують у забрудненні водойм стічними водами

SpaceX звинувачують у забрудненні водойм стічними водами

Фото: SpaceX
Місцеві жителі та природоохоронні агенції стурбовані впливом компанії на довкілля

SpaceX опинилася під критикою через звинувачення в забрудненні навколишнього середовища та порушенні екологічних стандартів під час випробувань і запусків Starship.

Компанія SpaceX опинилася в центрі екологічного скандалу через звинувачення у завданні шкоди сусіднім громадам, дикій природі та екосистемам під час випробувань і запусків ракети Starship. Про це повідомляє CNBC.

Зокрема, Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) та Техаська комісія з якості навколишнього середовища (TCEQ) висловили занепокоєння через скидання стічних вод у водойми, що призвело до пошкодження місць гніздування та міграції зникаючих видів птахів, а також до пожежі в парку штату Бока-Чіка.

TCEQ зафіксувала 14 інцидентів, пов’язаних з негативним впливом систем водяного дренажу SpaceX, і подала скаргу на компанію через скидання стічних вод без належного дозволу. Також, за даними CNBC, SpaceX обійшла регуляторні процедури перед другим запуском, не отримавши необхідних дозволів щодо лімітів викидів забруднюючих речовин.

Місцеві жителі скаржаться на гучні шуми, пилові стовпи та уламки після запусків, що призводить до пошкоджень їхнього майна. У відповідь на звинувачення, SpaceX назвала їх “фактично неточними”, стверджуючи, що продовжувала роботу в координації з TCEQ та EPA і не отримувала вказівок щодо припинення операцій.

Раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска SpaceX випустила Starlink Mini.

SpaceX Ілона Маска знищить МКС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − five =

Back to top button