Цікаве

SpaceX запустить на орбіту Землі нову групу Інтернет-супутників Starlink

Компанія SpaceX планує запуск важкої ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 60 інтернет-супутників системи Starlink, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як повідомила компанія-розробник, запуск передбачається здійснити 3 лютого в 5:57 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39А космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Раніше запуск переносився через сильні хвилі в районі посадки першого багаторазового ступеня ракети на плавучу платформу в Атлантиці.

Майбутнє виведення на орбіту групи міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття в рамках проекту Starlink стане 18-м з травня 2019 року. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1023 космічних апаратів системи Starlink.

Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У подальшому, компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому – з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

 

 

 

Back to top button