Цікаве

SpaceX запустила 90-ту орбітальну місію цього року

SpaceX запустила 90-ту орбітальну місію цього року

Фото: space.com
SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників Starlink

Компанія збільшує свій рекорд частоти польоту з кожним стартом. Попередня річна позначка компанії (61 запуск) була встановлена ​​у 2022 році.


Американська компанія SpaceX у четвер, 7 грудня, запустила на орбіту ще 23 інтернет-супутники Starlink. Це була вже 90-та орбітальна місія для SpaceX у 2023 році, повідомляє Space.com.
 
Ракета-носій Falcon 9 із 23-ма супутниками на борту стартувала з космодрому у штаті Флорида. Перший ступінь ракети повернувся на Землю для вертикальної посадки приблизно через 8,5 хвилин після запуску. Він приземлився на безпілотний корабель SpaceX в Атлантичному океані біля узбережжя Флориди.

Тим часом 23 супутники Starlink були налаштовані на розгортання з верхнього блоку Falcon 9 на низьку навколоземну орбіту приблизно через 65 хвилин після старту.

 
Торік компанія Ілона Маска запустила всього 61 ракету. Наразі мережа Starlink у космосі складається з понад 5100 активних супутників.

 
Нагадаємо, 28 листопада ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на орбіту партію з 23 міні-супутників  Starlink. 20 листопада SpaceX запустила на орбіту ще 22 інтернет-супутники Starlink. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button