Цікаве

Сон для жіночої краси: корисні поради від експерта

Молодість та свіжість шкіри обличчя – мабуть, це мрія кожної жінки. Але навіть найдорожчі процедури не позбавлять вас від синців під очима і тьмяної шкіри, якщо спати неправильно. У чому секрет сну для жіночої краси, чому потрібно засинати в певний час і як “допомогти” сну зробити наше обличчя молодшим і красивішим – розповіла масажистка-фізіотерапевтка Тетяна Ронжина, передає 1News.

Чи замислювалися ви, чому нам рекомендують засинати до півночі, а ще краще – в 23:00? Для жіночої краси це особливо важливо, тому що саме з одинадцятої вечора в організмі запускаються важливі для жіночої краси біохімічні реакції.

Чому важливо лягати спати до півночі?

Деякі гормони, що впливають на нашу красу, синтезуються саме вночі. Наприклад, з 23:00 до першої години ночі в організмі виробляється мелатонін: цей гормон відповідає не тільки за сон, а й справляє ліполітичну дію і відновлює шкіру. Що стоїть за цим словом?

Те, що з роками жир у нас накопичується не тільки на стегнах, а ще й на обличчі – з’являється друге підборіддя, провисають щоки. Ліполітичний ефект мелатоніну заважає жиру накопичуватися на обличчі. Виробляється мелатонін у повній темряві, тому краще спати із щільно запнутими шторами і без нічника. Якщо ми не спимо в цей час, то позбавляємо себе цього омолоджувального і жироспалювального ефекту.

Чим ще шкідливе для краси пізнє засинання?

Пізніше засинання провокує посилене вироблення гормону стресу – кортизолу. А стрес нас точно не молодить, до того ж кортизол провокує накопичення жиру не тільки на обличчі, а ще й на стегнах і талії.

 

Щоб легше заснути, не залишайте нічник або відкритими штори

Щоб не сприяти синтезу кортизолу і накопиченню жиру уві сні, важливо дотримуватися режиму сну й активності. Тобто засипати до півночі і спати не менше як 7-8 годин.

А чим можна допомогти собі, щоб зранку мати ще свіжіший вигляд?

Вранці додавати свіжості та молодості допоможуть коротка гімнастика, умивання і контрастний душ, а також легкий і короткий масаж обличчя. Робити його можна після вмивання, коли накладаєте легкими дотиками свій доглядовий крем:

  • зробіть кілька кругових рухів подушечками пальців, спочатку щоки – від крил носа до скронь,
  • легко пройдіться по лобі – розтираючи шкіру зверху вниз,
  • легенько помасажуйте губи.
Джерело: Сьогодні
Back to top button