Цікаве

Соковиті котлети в духовці

Соковиті котлети в духовці

Содержание

Продукти для блюда

  • свиняче — яловичий фарш — 1 кг.
  • часник — 2 зубки
  • цибуля — 2 середні шт.
  • сіль — 1 ч.л.
  • чорний мелений перець – 1/4 ч.л.
  • кмин — 1/4 ч. л.
  • Крім того:
  • олія — ​​3 ст.л.
  • солодка червона паприка – 1 ч.л.

Як готувати?

У миску відправляємо фарш, подрібнений в «кашу» цибулю, пропущену через прес часник, додаємо сіль, чорний мелений перець і зіру. Добре перемішуємо, а потім відбиваємо котлетну масу.

Форму для запікання або деко, змащуємо олією.

Столовою ложкою набираємо котлетну масу, потім змоченими у воді руками формуємо котлети, укладаємо у підготовлену форму на невеликій відстані один від одного.

З’єднуємо в окремій мисочці олію без запаху і червону солодку паприку, перемішуємо.

Цією сумішшю змащуємо котлети. таким чином вони не будуть сохнути в духовці і набудуть гарного кольору.

Форму з котлетами ставимо заздалегідь нагріту духовку.

Запікати при 200С 35-40 хвилин.

Наприкінці запікання ставимо котлети під гриль на 5 хвилин.

Якщо такої функції немає, тоді температуру духовки збільшуємо до 230С і запікаємо близько 5 хвилин.

Знову ж таки, орієнтуйтеся по своїй духовці.

Котлети подаю зі свіжими овочами чи капустяним салатом.

Смачного!

Відеоурок

Back to top button