Соковиті котлети в духовці
Содержание
Продукти для блюда
- свиняче — яловичий фарш — 1 кг.
- часник — 2 зубки
- цибуля — 2 середні шт.
- сіль — 1 ч.л.
- чорний мелений перець – 1/4 ч.л.
- кмин — 1/4 ч. л.
- Крім того:
- олія — 3 ст.л.
- солодка червона паприка – 1 ч.л.
Як готувати?
У миску відправляємо фарш, подрібнений в «кашу» цибулю, пропущену через прес часник, додаємо сіль, чорний мелений перець і зіру. Добре перемішуємо, а потім відбиваємо котлетну масу.
Форму для запікання або деко, змащуємо олією.
Столовою ложкою набираємо котлетну масу, потім змоченими у воді руками формуємо котлети, укладаємо у підготовлену форму на невеликій відстані один від одного.
З’єднуємо в окремій мисочці олію без запаху і червону солодку паприку, перемішуємо.
Цією сумішшю змащуємо котлети. таким чином вони не будуть сохнути в духовці і набудуть гарного кольору.
Форму з котлетами ставимо заздалегідь нагріту духовку.
Запікати при 200С 35-40 хвилин.
Наприкінці запікання ставимо котлети під гриль на 5 хвилин.
Якщо такої функції немає, тоді температуру духовки збільшуємо до 230С і запікаємо близько 5 хвилин.
Знову ж таки, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Котлети подаю зі свіжими овочами чи капустяним салатом.
Смачного!