Цікаве

Слабосолоний лосось – швидкий рецепт приготування риби без цукру

Слабосолоний лосось – швидкий рецепт приготування риби без цукру

Що може бути смачніше за бутерброд з червоною рибкою?! Напевно, справді нічого. Купуючи рибу в магазині, не можна знати напевно, була вона свіжою, перш ніж її засолили. Щоб продукт довше залишався свіжим до нього нерідко додають шкідливі речовини, добавки та «Єшки». А тому краще приготувати все самостійно за простим і швидким рецептом.

Швидкий рецепт слабосолоного лосося без цукру

Складові:

  • 500 г філе червоної риби (лосось, форель, сьомга)
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. лимонного перцю (або чорного перцю)

Спосіб приготування:

Свіже філе риби промиваємо у проточній воді. За допомогою паперового рушника забираємо зайву вологу. Перевіряємо на наявність кісточок.

Змішуємо сіль та лимонний перець.

У скляній ємності на дно викладаємо половину перемішаної приправи. Кладемо філе та посипаємо зверху залишками приправи.

Накриваємо ємність харчовою плівкою чи кришкою. Відправляємо у холодильник на 12 годин.

Коли риба засолиться, дістаємо з холодильника, зливаємо рідину, а залишки вологи прибираємо з риби за допомогою паперового рушника.

Готовий продукт можна зберігати протягом 7 днів.

Подавати можна, нарізавши скибочками, або на батоні, змащеному маслом.

Back to top button