Слабосолоний лосось – швидкий рецепт приготування риби без цукру
Що може бути смачніше за бутерброд з червоною рибкою?! Напевно, справді нічого. Купуючи рибу в магазині, не можна знати напевно, була вона свіжою, перш ніж її засолили. Щоб продукт довше залишався свіжим до нього нерідко додають шкідливі речовини, добавки та «Єшки». А тому краще приготувати все самостійно за простим і швидким рецептом.
Швидкий рецепт слабосолоного лосося без цукру
Складові:
- 500 г філе червоної риби (лосось, форель, сьомга)
- 2 ст. л. солі
- 1 ст. л. лимонного перцю (або чорного перцю)
Спосіб приготування:
Свіже філе риби промиваємо у проточній воді. За допомогою паперового рушника забираємо зайву вологу. Перевіряємо на наявність кісточок.
Змішуємо сіль та лимонний перець.
У скляній ємності на дно викладаємо половину перемішаної приправи. Кладемо філе та посипаємо зверху залишками приправи.
Накриваємо ємність харчовою плівкою чи кришкою. Відправляємо у холодильник на 12 годин.
Коли риба засолиться, дістаємо з холодильника, зливаємо рідину, а залишки вологи прибираємо з риби за допомогою паперового рушника.
Готовий продукт можна зберігати протягом 7 днів.
Подавати можна, нарізавши скибочками, або на батоні, змащеному маслом.