Цікаве

Швейцарські вчені створили їстівний дрон

Швейцарські вчені створили їстівний дрон

Фото: EFPL
Їстівний дрон

Безпілотний літальний апарат із їстівними крилами з розмахом близько семи метрів розганяється до десяти метрів за секунду.

 
Дослідники зі Швейцарського федерального технологічного інституту Лозанни (EPFL) розробили безпілотний літальний апарат з їстівними деталями у разі надзвичайних подій. Про це повідомляє IEEE Spectrum.
 
Дрони потенційно можуть бути дуже корисними у сценаріях стихійних лих, доставляючи їжу та воду нужденним. Але більшість транспортних БПЛА можуть перевозити вантаж лише близько 30 відсотків своєї маси. Проте вчені вважають, що знайшли вихід із цієї ситуації.
 
Зокрема, вчені крила безпілотника зробили з рисових коржиків, які досить калорійні. Замість клею для крил використовували желатин. Також їх упакували в пластик, щоб він не зруйнувався у вологому середовищі.
 
У майбутньому винахідники планують додати більше їстівних елементів, а також знайти спосіб нести корисне навантаження (наприклад, воду) у їстівному контейнері.
 
Раніше повідомлялося, що 2 листопада за дві години українські військові збили 12 з 13 дронів-камікадзе, запущених росіянами.
 
Створено мозковий імплант, який знищує пухлину за 15 днів
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button