Цікаве

Що станеться з організмом, якщо відмовитися від солодкого

Що станеться з організмом, якщо відмовитися від солодкого

Відмовившись від солодкого всього лише на добу, ми можемо звернути назад безліч шкідливих процесів.

Основна функція вуглеводів – забезпечення організму енергією. Рівень цукру в крові впливає на стан людини. При низькому рівні цукру ми відчуваємо втому, загальмованість і навіть можемо втратити свідомість.

При цьому високий рівень цукру пробуджує “звірячий” апетит і психічну нестабільність. Цукор згубно діє на мозок, прискорює процеси старіння і порушує діяльність гормональної та ендокринної систем організму.

Тому мудрий організм терміново трансформує зайву глюкозу в жир, що відкладається у всіх місцях зайвими кілограмами.

Вчені зробили висновок, що тяга до солодкого порівнянна з наркотичною залежністю, але відмовившись від прийому вуглеводів всього на добу, можна запустити назад багато шкідливі процеси. А схуднення пройде швидше, якщо займатися спортом вранці натщесерце, коли за ніч встигла переробитися велика частина спожитих напередодні вуглеводів.

Навіть відклавши на півгодини прийом чергового шматочка шоколаду, можна відчути, що легко можете обійтися без нього взагалі.

Що ж буде, якщо відмовитися від солодкого на тривалий час?

День без солодкого легко можна протриматися з альтернативою у вигляді овочів і білків. Вони стабілізують рівень цукру в крові, загартовують нервову систему і оберігають від перепадів настрою.

Найстрашніше почнеться на третій день, коли спокуса досягне свого піку. Крім спокус, що виникають на кожному кроці, з’явиться занепокоєння, тривога і навіть всі ознаки починається депресії. Лякатися цього не варто, всі ці побічні ефекти зникнуть до кінця тижня.

Саме тиждень є важливою психологічною позначкою. Протримавшись цей час без цукерок та інших солодощів, відчуєте, що вже не потребуєте додаткового підживлення глюкозою для настрою і енергії. Додайте до цього посвіжіле дихання і зниклі проблеми зі шкірою.

Протрималися місяць? Погодьтеся, вже не потрібно боротися з непереборним бажанням замовити десерт до кави і додати в чашку зайву ложку цукру. Плюс до цього ви перестали забувати важливі речі. Порушуючи комунікацію між клітинами мозку, цукор впливав на здатність до довгого зберігання інформації та навчання. Тепер же ви без зусиль згадайте в подробицях події свого далекого минулого.

Рік цукрового голодування принесе просто фантастичний результат – здоров’я покращиться в рази. Тепер тіло повноцінно використовує всі необхідні поживні речовини, і кудись самі собою поділися всі зайві кілограми, хоча не було ніяких драконівських дієт.

До речі, після року без вуглеводів можна цілком дозволяти собі трохи солодкого вже без небезпеки зриву. Просто для настрою. Не частіше одного-двох разів на тиждень. Це вже буде ласощі, а не залежність.

Back to top button