Цікаве

Що потрібно знати стосовно протезування зубів*

З проблемою протезування зубів доводиться стикатися мало не кожній людині. У когось виникає необхідність довести до досконалості зовнішній вигляд, надавши йому голлівудської посмішки. Комусь потрібно відновити функціональність жувального процесу, який страждає через відколи та тріщини зубів, виникнення карієсу, періодонтиту, пошкоджень коронок. Отримані травми також можуть призвести до втрати одного або цілого ряду зубів.

На допомогу в подібній ситуації приходить протезування, яке пропонує багато різних варіантів відновлення зубів. Stomatologiya ComplexDent — це комплексне та якісне вирішення проблем з вашими зубами.

Що являє собою сучасне протезування

Протезування виконує кілька важливих завдань, серед яких:

  • відновлювальність;
  • функціональність;
  • естетичність.

Цілісність зубів — це не просто складовий елемент красивого зовнішнього вигляду, але і важливий чинник, який впливає на ваше здоров’я та стан організму. Будь-які навіть зовнішні пошкодження зубів викликають неприємні та болючі відчуття при жуванні їжі, людина намагається перенести жувальне навантаження на інший бік рота зі здоровими зубами, що може призвести до порушення асиметрії лицьових м’язів, зміни прикусу. Погано пережована їжа, потрапляючи у шлунок, стає причиною проблем з травленням. Не кажучи вже, наскільки серйозно страждає людина, яка втратила велику кількість зубів.

Своєчасне звернення за допомогою до лікаря допоможе провести необхідне лікування. Спеціаліст розбереться в ситуації, призначить діагностику, рентгенологічне дослідження і запропонує оптимальний варіант усунення виниклого дефекту. Це може бути один з видів протезування — знімне або незнімне.

Коли потрібно звернутися до ортодонта

Лікар-ортодонт в галузі стоматології займається підбором протезів згідно з індивідуальними потребами пацієнта, допомагає йому вибрати відповідну за формою і найбільш комфортну конструкцію. До нього потрібно звернутися в наступних випадках:

  1. Відсутній один зуб, цілий їх ряд або всі зуби.
  2. Потрібна імплантація.
  3. Почала стиратися емаль і підвищилася її чутливість.
  4. Стала руйнуватися коронка, призначена для збереження зуба.
  5. Виникла необхідність в естетичної корекції.
  6. Після поради з лікарем пацієнти приймають своє остаточне рішення.

Слід пам’ятати, що перед початком процедури протезування важливо порахувати усі наявні в порожнині рота захворювання — для збільшення терміну служби майбутніх протезів і їх функціональності.

*на правах реклами

Back to top button