Цікаве

Що подивитись вдома: 5 неймовірних фільмів на вихідні

Якщо вам подобаються фільми з тонким присмаком, ця добірка європейських кінострічок спеціально для вас. П’ять приголомшливих фільмів, під час перегляду яких є про що подумати, та й після перегляду, ці фільми, як правило, ще довго зберігаються в пам’яті. 1News розповідає про європейські кінострічки, які можна подивитися вдома онлайн.

Робота без авторства

  • Німеччина, 2018

Герой фільму у віці п’яти років переживає страшне потрясіння – втрачає свою улюблену тітку Елізабет, таємну прихильницю і цінительку авангардистського живопису і активну противницю Гітлера. Її відвезли до божевільні та згодом умертвляють. Тяга до мистецтва передалася Курту. Після війни він вступає до Художньої академії, де знайомиться зі студенткою Еллі і закохується в неї. Курт знаходить у собі потяг до творчості, яка не вкладається в рамки ідеології того часу. Разом з коханою дружиною Еллі він втікає зі Східної Німеччини до Західної, продовжуючи свої творчі пошуки. Водночас, Курт розкриває таємницю батька Еллі – доктора Карла Зебанда, який відповідальний за загибель його тітки.

Знедолені

  • Франція, 2019

Франція, наші дні, передмістя Парижа містечко Монфермей. У цьому містечку, відомому тим, що в ньому написав свій роман з однойменною назвою “Знедолені” Віктор Гюго, розгортаються події фільму. З часів Гюго особливо нічого не змінилося, змінилися лише декорації. Бандитські угруповання, наркоторговці, беззатченки живуть у своєму власному світі за власними правилами. Зіткнення бідних верств населення з владою і один з одним не рідкість у цій місцевості. Свавілля починається, коли місцевий хлопчак вкрав левеня у власника циганського цирку. Троє поліцейських відправляються на затримання.

Кон-Тікі

  • Німеччина, Велика Британія, 2016

Фільм – історія експедиції відомого мандрівника Тура Хейєрдала, який зміг пройти на маленькому хиткому плоті з Південної Америки до берегів Полінезії. До цієї подорожі Хейєрдала підштовхнули старовинні літописи і малюнки іспанських конкістадорів із зображенням плотів інків, місцеві легенди та археологічні свідчення. У 1947 році Хейєрдал і ще п’ять мандрівників побудували в Перу пліт з бальсових колод, вийшли в Тихий океан і перетнули його. Фільм підкорює рідкісної красою і величчю природи, безкрайніми просторами, проявом сили духу людини, боротьбою з голодними китами і акулами, стихіями, що вирують. Ця подорож назавжди змінить людей, які на неї наважилися.

Тоні Ердманн

  • Німеччина, 2016

Фільм – відповідь на питання про важливе для людства – про стосунки. Як знайти контакт з батьками, якщо вони самотні та на ваш погляд зовсім з’їхали з глузду? Що робити, щоб бути почутими своїми подорослішалими і зайнятими активним діловим життям дітьми? Як насолоджуватися життям, а не жити за інерцією? Головний герой фільму Уінфред, самотній учитель музики сумує за своєю донькою Інесс, яка поїхала в ділове відрядження до Румунії. Коротка зустріч з дочкою насторожує його – а чи щаслива вона в своєму справжньому житті? І він вирішує відвідати її ще раз. Маючи хороше почуттям гумору, Уінфред вирішує цього разу постати в образі такого собі Тоні Ердмана, одягнувши перуку і вставивши бутафорські зуби. Переслідуючи Інесс на ділових зустрічах та переговорах, Тоні ледве не руйнує всю її роботу.

Квадрат

  • Швеція, 2017

Події фільму відбуваються у толерантній Швеції в наш час. Куратор музею сучасного мистецтва, багатий красень, душа арт-тусовок, улюбленець жінок, Крістіан, готує інсталяцію модної художниці, мета якої нагадати суспільству про високі цінності людства: довіру, альтруїзм, взаємодопомогу. Концепція інсталяції у формі квадрата така – всі, хто знаходяться всередині квадрата, мають рівні права і обов’язки. За загадкових обставин у Крістіана посеред вулиці шахраї крадуть його телефон з гаманцем, і він береться за пошуки злодія. Як далеко Крістіан зможе зайти у своїх пошуках, наскільки лицемірний творчий світ і не міцні заповіді гуманізму. Про це фільм-сатира, фейлетон, який був удостоєний “Золотої пальмової гілки” 70-го Каннського кінофестивалю.

Джерело: Сьогодні

Back to top button