Цікаве

Що не можна робити туристам у Домінікані: корисні поради

Домініканська Республіка популярна своєю кришталево чистою блакитною водою та пудрово-білими пляжами. Щороку сюди приїжджає 6 мільйонів туристів на відпочинок.

Жизель Фріас, яка народилася і виросла на Карибах, розповіла про безпечну подорож у Домінікану, розповівши, чого не потрібно робити в цій країні і на що звернути увагу, передає 1News.

Проживання в готелі

У 2019 році, коли світ сколихнула звістка про загадкову смерть 11 туристів у Домінікані, влада створила спеціальний комітет, який посилює контроль безпеки відпочивальників у готелях. Відповідно до нових принципів, усі зони відпочинку перевіряються чотири рази на рік, включаючи детальний контроль їжі та напоїв. Тому Жизель Фріас стверджує, що перебувати в готелі найбезпечніше.

Неліцензійні таксі

Водії нелегальних таксі можуть бути небезпечними для пасажирів. По-перше, їх ніхто не контролює і вони можуть поводитися неадекватно. По-друге, вартість поїздки не завжди може бути такою, як вам сказав шофер на початку. Натомість скористайтеся ліцензованим таксі, на даху якого є табличка “TAXI”. У домініканців популярні мототаксі, коли за водієм мотоцикла сидять ще троє осіб. Такий транспорт дуже дешевий – у межах міста можна доїхати за 20-40 українських гривень. Але чи варта дешевизна ризиків?

Дорогоцінні речі

У Домінікані високий рівень злочинності, вуличні грабежі туристів трапляються часто. Не носіть яскравих ювелірних прикрас, гуляючи вулицями. Це може привернути увагу злодіїв, які зазвичай їздять на мотоциклах і можуть потягнути вас за сережки чи ланцюжок. Не користуйтесь також телефоном на вулиці. Якщо вам потрібно зателефонувати або перевірити картку, зайдіть у кафе чи ресторан, перш ніж виймати смартфон. Ніколи не залишайте без нагляду будь-яких цінних речей. Замикайте валізи, виходячи з готелю.

Хвороби

Краще не давайте гроші людям на вулиці – це заохочує жебрацтво, до того ж на цьому карибському острові були випадки лихоманки денге та вірусу чикунгунья, тому місцеві можуть переносити хвороби. Використовуйте також відлякувач комах, носіть довгі рукава та штани, не відтуляйте москітну сітку на вікні готелю.

Дорожній рух

У списку ВООЗ найнебезпечніших країн за смертністю на дорогах – Домініканська Республіка стоїть на другому місці. Тут на дорогах гине в рік 3000 людей. Затори в столиці Санто-Домінго є великою проблемою – люди тут їздять агресивніше, ніж деінде в країні. Проїжджаючи дорогами за містом, ви можете зіткнутися з поліцією та військовими на блокпостах. Вони перевірять, чи везете ви зброю – це поширене явище серед місцевих жителів, які повинні показати всі документи з дозволами. Мандрівники повинні надати водійські права та документи на транспортний засіб.

Вода з-під крану

У Домініканській республіці вживати воду з центрального водогону заборонено, а особливо туристам. Рідина може містити збудники холери та інших смертельно небезпечних хвороб. Деякі екскурсоводи не рекомендують мити цією водою руки.

Джерело: World Nomads

Back to top button