Цікаве

Що не можна брати з собою в ручну поклажу: список

Як же сумно спостерігати за тим, як із вашої ручної поклажі дістають речі і викидають їх у смітник. І навіть поскаржитися нікому, бо усі авіакомпанії попереджають про список заборонених речей, які не можна проносити на літак.

1News зібрав для вас перелік того, що краще залишити вдома.

Які речі краще не брати з собою у ручній поклажі.

 

Усі правила перевезень дуже важко запам’ятати. Тим більше, що вони змінюються у залежності від країн, між якими здійснюється сполучення, внутрішніх правил компанії та додаткових обставин. Проте є речі, які точно вас змусять викинути перед посадкою ручної поклажі:

  • вибухонебезпечні та легкозаймисті речовини (феєрверки, патрони, паливо, алкоголь із вмістом спирту понад 70%, запальнички, сірники та балончики з фарбою або гасом);
  • токсичні речовини (різні хімікати, радіоактивні компоненти тощо);
  • вогнепальна та холодна зброя, а також їх репліки та імітації (пістолети, травматична зброя, дитячі автомати, усі гострі та ріжучі предмети, включно з бритвою та манікюрними ножицями);
  • пляшки з рідиною понад 100 мл та загальним об’ємом понад 1 літр (шампуні, дезодоранти, косметичні засоби, рідка їжа, вода, соуси тощо);
  • алкогольні напої (виключенням є товари з д’юті-фрі).

У різних країнах є свої особливості, пов’язані із авіаперевезеннями. Найсмішніші з них:

  • З Туреччини не можна вивозити мушлі та камінці, зібрані на пляжах, а також сувеніри, загальною вартістю понад 5 тисяч турецьких лір. Працівники таможні будуть перевіряти усі чеки, особливо на дорогі покупки (килими, дорогоцінності та дизайнерські речі).
  • З Тунісу ви не заберете ліки, шкіряні вироби, сувеніри з пальмового дерева та національну валюту. Тож обмінюйте гроші до приїзду в аеропорт.
  • В Домінікані треба буде залишити усі артефакти, які ви знайшли під час дайвінгу. Гарні мушлі та місцеві монетки у літак теж краще не намагатися пронести.
  • Таїланд, мабуть, має найдовший перелік. Звідси не можна забирати статуетки Будди, вищі за 13 сантиметрів, корали і мушлі, дуріан та кокоси, пісок та квіти у горщику. При цьому, ви можете взяти рослину без землі у пакетику чи баночці.
  • В’єтнам серйозно ставиться до вивозу опудал різних морських жителів, коралів, екзотичних квітів, пташиних гнізд та яєць. Також у літак не пропустять зі знаменитим місцевим рибним соусом. Якщо він хоч трохи розіллється, доведеться змінювати усю обшивку у салоні.
Які речі забороняють вивозити з різних країн світу.

 

У залежності від пунктів відправлення та призначення можуть бути обмеження на перевезення сувенірної продукції, тютюнових виробів, їжі та делікатесів, продуктів харчування, алкогольних напоїв, тварин та рослин, дорогоцінних прикрас та брендового одягу. Повний перелік можна побачити на сайтах авіакомпаній та консульств країн.

Джерело: Обозреватель

Back to top button