Цікаве

Що можна зробити зі старих банок: цікаві ідеї

Не поспішайте позбуватися скляних банок, навіть якщо вони вам не потрібні. 1News розповідає лайфхаки – цілком можливо, вам теж захочеться зробити власноруч цікаву прикрасу, оновити інтер’єр вдома і на дачі, знайти практичне застосування порожнім ємностям у себе на кухні, у ванній, на підвіконні, приготувати оригінальний подарунок.

  • Лайфхак 1. Зробіть із банок кухонні підставки

 

Що зробити з банок

Візьміть три або більше однакових за розміром і форматом банок. Пофарбуйте їх у різні відтінки, прикрасьте бантиками, наклейте написи, де що буде зберігатися. Підставки під найрізноманітніше кухонне приладдя готові!

  • Лайфхак 2. Як зробити свічник із банки

 

Що зробити з банок

Скляна банка – чудовий і безпечний свічник. Якщо ви вмієте в’язати або плести макраме – оплетіть кілька банок різними візерунками і запаліть свічки. Тоді ваш вечір наповниться романтикою і затишком.

  • Лайфхак 3. Змайструєте банки-кашпо

 

Що зробити з банок

З прозорих скляних банок можна зробити справжню фіранку на вікно. Розвісьте їх на міцних шнурах на різному рівні, наповніть водою і не забувайте регулярно міняти квіти. Виходить легко і повітряно.

  • Лайфхак 4. Як виготовити вазу з банки

 

Що зробити з банок

Якщо просто поставити квіти в банку – це виглядає буденно і нудно. А ось якщо однакові за розміром банки пофарбувати – у вас вийдуть стильні лаконічні вази для квітів.

  • Лайфхак 5. Покреативьте над банкою для сипучих

 

Що зробити з банок

За допомогою пластику або солоного тіста можна оживити прості банки, зробивши із них “будиночки” для круп. Погодьтеся, в таких каші будуть набагато смачнішими!

  • Лайфхак 6. Підготуйте банки для морської солі

 

Що зробити з банок

Для виготовлення такої милої ємності вам знадобляться найпростіші навички макраме, трохи клею і жменька пам’ятних мушель з останньої відпустки. Сюди так і проситься морська сіль! Інший варіант застосування – запаліть свічки, поки будете приймати ванну.

  • Лайфхак 7. Як прикрасити банку для десертів

 

Що зробити з банок

Любите малювати? Поєднайте приємне з корисним. А щоб було легше, покладіть лист із картинкою всередину банки – і тоді вам залишиться обвести її і розфарбувати на склі. У такій мальовничій ємності можна подати на стіл варення – гості гідно оцінять ваші таланти.

  • Лайфхак 8. Зробіть ошатну скриньку для дрібниць

 

Що зробити з банок

Стрічки, клаптики, бантики, мереживо, наклеєні на скляну баночку, перетворять її просто на очах. Такою дрібницею приємно користуватися в побуті, а зберігати в ній можна все що завгодно – бісер, гудзики, шпильки – нічого не загубиться!

  • Лайфхак 9. Виготовте банку для кави

 

Що зробити з банок

Подаруйте друге життя використаній банці з-під кави. Трохи фантазії в техніці декупажу, і таку оригінальну річ запросто можна презентувати як подарунок друзям – любителям кави і приколів.

  • Лайфхак 10. Зробіть баночки для зберігання спецій

 

Що зробити з банок

Кава, какао, кориця та інші ароматні речовини прекрасно почуватимуться в банках з-під кави, майстерно оновлених і дбайливо виставлених на кухонну поличку. У закритих ємностях вони не втратять свій запах і будуть радувати зовнішнім виглядом.

Джерело: Сьогодні

Back to top button