Цікаве

Що можна пити замість кави: корисні рекомендації

Корисною та приємною на смак заміною ранкової кави можуть бути чай матча, зелений або білий чай, червоний чай ройбуш, а також грибна кава.

Так, незважаючи на те, що в кави є безліч корисних властивостей, вона може викликати проблеми шлунково-кишкового тракту або нервове збудження, вважає нутриціолог Кері Ганс. Вона рекомендує замінити його японським чаєм матча або іншим зеленим чаєм, повідомляє 1News.

На відміну від кави, чай не призводить до проблем зі сном і нервозності, бо в його складі є теанін, що нейтралізує негативний вплив кофеїну.

Японський чай матчу – корисна заміна кави

 

Фахівець також радить замінити чорну каву грибною, яка містить мінімальну кількість кофеїну і допомагає боротися із залежністю від нього. Таку каву роблять з лікувальних грибів, але за смаком вона практично не відрізняється від традиційної. Крім того, адаптогени, які містяться в ньому, сприяють стресостійкості.

Зі свого боку, білий чай містить антиоксиданти і поліфеноли, що допомагають боротися із запаленнями й уповільнити старіння організму. “Білий чай, як і зелений, покращує роботу серця та знижує рівень холестерину”, – каже дієтолог Лорен Мінчен.

Червоний чай ройбуш здатний виводити з організму щавлеву кислоту

 

Також, на її думку, корисною заміною кави може бути червоний чай ройбуш,здатний виводити щавлеву кислоту з організму. Відомо, що остання може осідати в нирках і провокувати сечокам’яну хворобу.

Джерело: Well and Good

Back to top button