Цікаве

Що любить наша шкіра, а що їй категорично не подобається: відповідь дієтолога

Мати чудовий вигляд – це не просто класний макіяж, зачіска і одяг. Це насамперед красива шкіра, що сяє здоров’ям. І цим переймається не тільки прекрасна половина людства. Чоловікам теж придасться наша інформація. Отже, продовжуємо чепуритися до Нового року і вносимо до свого раціону продукти, корисні для шкіри. Відповідно, не вживаємо шкідливі. Їх ми вкажемо теж. Дієтолог Альона Чернікова все детально пояснила, передає 1News.

Вороги нашої шкіри. І ніяк інакше

Цукор

Цукор – це одна з найбільш істотних причин погіршення стану шкіри. Його споживання порушує всю систему детоксикації і “засмічує” клітини, що своєю чергою запускає процес старіння шкіри.

Молочні продукти

Казеїн А1 коров’ячого молока стимулює вироблення підшкірного сала і провокує запалення шкіри.

Кава

Кава підсилює реакцію нашого організму на стрес, а це означає, що в ньому виробляється більше, ніж потрібно, кортизолу та адреналіну. Ці гормони, особливо кортизол, призводять до появи прищів.

Алкоголь

Алкоголь – своєрідний сечогінний засіб. Ваше тіло втрачає воду, а отже, шкіра стає зневодненою і тьмяною. Результат – дрібні зморшки більш помітні. Алкоголь також знижує рівень вітаміну А, який є потужним антиоксидантом і відіграє ключову роль у виробленні колагену. Шкіра втрачає колаген та еластин, що змушує обличчя “провисати”, тому можна абсолютно впевнено говорити про те, що алкоголь прискорює старіння шкіри.

Глютен

Глютен є частою причиною появи акне, алергійних висипок і екземи. Крім цього, глютен спричиняє передчасне старіння шкіри – знижує її пружність, сприяє появі зморщок, пігментних плям і набряків. Це пов’язано і з тим, що глютен ушкоджує стінки кишківника, спричиняє його запалення. І ще – порушує всмоктування корисних і поживних речовин для шкіри.

 

Друзі нашої шкіри. Хороші друзі

 

Овочі

Найкорисніші овочі – червоні й помаранчеві. Вони містять велику кількість вітамінів і мікроелементів, потрібних нашій шкірі.

Горіхи

Нормалізують внутрішньоклітинний обмін і гальмують окисні процеси.

Риба, морепродукти

Риба – джерело жирних кислот, які уповільнюють руйнування колагену. Морепродукти – джерело йоду, кальцію, фосфору, міді, заліза і цинку. Це все потрібно нашій шкірі.

Яйця

Яйця – продукт, багатий на вітамін А, В і селен, які допомагають боротися з акне і віковими змінами шкіри.

Авокадо

Завдяки вмісту олеїнової кислоти, авокадо покращує регенерацію шкіри.

Цитрусові

Найсильніші антиоксиданти, які сприяють синтезу еластину, необхідного для тонусу шкіри.

Джерело: Сьогодні

Back to top button