Цікаве

Що буде, якщо не слідувати народним прикметам: відповідь експерта

Хтось увечері не виносить сміття, хтось боїться чорної кішки, яка перебігла дорогу. Соціологи кажуть: більше третини українців вірять у прикмети.

Що буде, якщо цілий місяць нехтувати найпопулярнішими забобонами? Чи можна таким чином накликати на себе біду – розповідає 1News.

“Ми часто, починаючи навіть зі свого дитинства, повторюємо ці всі прикмети, які нам нав’язують. І це входить в звичку… від цієї звички ми часто не відмовляємося”, – говорить нейробіолог Віктор Крамаренко.

Хтось плює услід кішці, яка ненароком перейшла дорогу, інші ж увечері не виносять сміття, щоб не накликати на себе біду, а про розбите дзеркало, яке віщує сім років невдач або навіть смерть, навіть і говорити не варто.

“Зазвичай це відбувається з людьми, у яких підвищена тривожність. Я б сказала, такі люди неврастеніки. Ілюзія розуміння контролю дає нам заспокоєння”, – стверджує психолог Тетяна Сказкіна.

Виявляється, все працює настільки, наскільки ми у це віримо, і ми певною мірою матеріалізуємо свої думки. Вірячи в прикмети, ми несвідомо програмуємо і плануємо. Тому робити це чи ні – справа кожного. Головне, щоб ничого не заважало насолоджуватися повноцінним життям.

Джерело: Сьогодні

Back to top button