Цікаве

Риболовля в Україні: найкращі місця

Риболовля – прекрасний спосіб відволіктися від буденної рутини, забути про турботи й насолодитися краєвидами. Для багатьох це улюблений вид активного відпочинку та незмінне хобі.

У відпустку можна поїхати із сім’єю на кілька днів, заночувати в наметах та приготувати смачну уху. До того ж культові локації пропонують не лише рибальство, а й інші розваги, які будуть цікаві дорослим і дітям. 1News розповідає про найкрутіші місця, куди відправитися на риболовлю в Україні після нересту.

Fishing club Солтановка. Село Хлепча, Київської області, 30 км. від Києва

Рибальський клуб «Солтанівка» – це прекрасне місце для сімейного та корпоративного відпочинку, і справжній рай для любителів риболовлі. Порибалити можна з комфортабельної вимостки на березі озера.

Приготувати улов можна буде на мангалі, відразу після риболовлі, розташувавшись в дерев’яних альтанках.

А корпоративна рибалка – це чудовий привід зібрати колектив для відпочинку на природі.

Територія озера Рибальського клубу «Солтанівка» – становить близько 14 га. Глибина водойми близько 3-х метрів. На даний момент озеро користується великою популярністю у любителів рибної ловлі, зокрема на коропа на фідерні снасті, яка все більше приваблює любителів риболовлі та відпочинку на природі.

Побувавши одного разу, на озері Солтанівка, ви отримаєте море задоволення від риболовлі і гарної природи.

Дістатися до «Солтанівки» можна громадським транспортом: від станції метро «Теремки», Автобус №172. – поворот на с. Хлепча/

Також можна приїхати автомобілем:

  • від Одеської площі – (траса М05 / Е95) – Глеваха – поворот на с. Хлепча
  • або по Житомирській трасі – с. Стоянка – с. Гореничі – с. Княжичі – с. Калинівка – поворот на с. Хлепча

Контакти: +38 (068) 259-04-04, +38 (063) 259-04-04,  www.soltanovka.com

Дністровський каньйон, Бакота – Хмельницька область

Дністровський каньйон - мальовниче місце для риболовлі

На одному з чудес України — Дністровському каньйоні, відкриваються неймовірні краєвиди. Риболовля тут доволі складна, оскільки на дні є багато каміння. Брили слугують схованкою для великих риб, тому вони більші, ніж у звичайних річках. Бакота – це затоплене село у зв’язку з будівництвом Новодністровської ГЕС. На березі є бази відпочинку, туристичні стоянки та перевірені місця досвідченими рибалками. Сюди приїжджають на риболовлю зі всіх куточків України.

Найпоширеніша риба – лящ і сом, які виростають до величезних розмірів. Також сюди їдуть за судаком, найкраще ловити його зі схилів скель.

Озеро Світязь, Шацькі озера – Волинь

На озері Світязь можна спіймати вугра

Озеро Світязь – найбільше в Україні, де місце для ловіння риби є майже всюди. Поблизу берега мілководдя на кілька метрів, але вам стовідсотково вдасться спіймати середніх рибин. Краще рибалити на човні, його можна орендувати у місцевих за невелику оплату, щоб відплисти в глибше місце, а відповідно спіймати більший улов.

Найпоширеніша риба – плотва й окунь, також можна спіймати ляща, вугра та щуку.

Київське водосховище, Сорокошичі – Чернігівська область

Київське водосховище відкриває неймовірні краєвиди

Селище Сорокошичі – лівий берег Київського моря, де можна поринути у світ дикої природи наодинці. Тут є багато баз відпочинку, щоб залишитися на кілька днів. Рибалки сюди приїздять здебільшого за хижими рибами. Іноді на гачок можуть попастися справжні монстри, які вразять вас своїми розмірами.

Найпоширеніша риба – сазан, карась, щука, окунь, судак, плотва та сом.

Дніпровсько-Бузький лиман Миколаївщина й Одещина

У Дніпровсько-Бузькому лимані мешкає понад 80 видів риби

Природа південних регіонів, особливо розливи Дніпра – улюблені місця рибалок. Дельта річки багата рибними місцями, про це знають усі досвідчені рибалки.

Дніпровсько-Бузький лиман – справжній рибний заповідник. Риболовів вразить багатий водний світ, який нараховує близько 80 видів річкових мешканців.

Найпоширеніша риба – щука, судак, окунь, карась, сом, короп та інші види риб.

Джерело: 1News з використанням матеріалів Обозреватель

Back to top button